A legtöbben elsősorban a rendszert szeretnék ilyenen tudni, jó annak, aki már az express card foglalatba is ilyet tol.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

A legtöbben elsősorban a rendszert szeretnék ilyenen tudni, jó annak, aki már az express card foglalatba is ilyet tol.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Vagy ilyenből kettő 32GB-s, és így váltogatod, hogy melyik rendszeredet használod (céges/otthoni vagy Linux / Win), a beépített vinyó meg egy nagy HDD 
Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9
Nah, ezt meg hogy? Erre lehet OS-t telepíteni és bootolni róla? Adattárolásra meg kicsit luxus, nem?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0
Csak tippelek de szerintem a boot megoldható, elvégre a külön PCI kártyás IDE RAID vezérlőkről is lehet boot -olni vinyót (BIOS extension -ként általában van egy második menü ilyenkor) a PCMCIA kártya pedig amennyire tudom lényegében egy PCI kártya csak más csatolóval piciben. Ha ilyesmi meg van valósíta simán látszódhat normál vinyóként.
"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

Lehet rá OS-t rakni, de nem érdemes. Nekem van egy ilyen 8 gigás expresscardom, és ket-három bootolás után kb 10 MB/s-re csökkent a sebessége a frissen formázott 60-70 MB/s-ről.
Azóta pendrive-nak használom... pedig sajna elég drága volt.
"Das Wichtig ist nicht der Fall, sondern die Landung."

Sima usb meghajtónak látszik.
No offense, de tök ugyanilyened van? Mert ha nem akkor majdnem lényegtelen amit írtál; ez működhet teljesen másként is, főleg hogy mostanság jönnek ezerrel a PCI-Express foglalatba tehető SSD -k is, lehet dettó ugyanaz csak PCMCIA/Express Card foglalatba.
[ Szerkesztve ]
"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

Elég szar megoldás, a valós sebessége még egy átlag 2,5"-es HDD-től is bőven elmarad így. Az ExpressCard lehetőséget ad natív PCI-E csatolásra, miért nem erre kötik? Így semmi értelme az egésznek.
Si vis pacem, para bellum.

Nem, nyilván nem pont ugyanilyenem van, mivel ez most jelent meg. Általánosságban az ssd-vel kapcsolatos tapasztalatomat osztottam meg. Bocs, ha ez nem volt egyértelmű.

Nem tudom, hogy ténylegesen usb-n megy-e a dolog, csak annak látszik. És ugyanúgy lehet le/felcsatlakoztatni vindóz alatt. Szerintem ez azért lehet, mert a bios 4 csoportba sorolja a meghajtókat: ide, sata, usb, raid (jó, scsi meg sas, de azt hagyjuk a standard otthoni lapoknál).

A PCI-E is támogatja a HotSwap-et.

Nem tudom miből gondoljátok hogy ez sima usb-s, amikor még a cikkben is 2.5gbites sebességre hivatkoznak. Valszeg ez pcie*1
emberek... "fan" és nem "fun"...

Húúúh, nagyon elférne egy ilyen a notimba...
Nem szeressem a vincsi kerregést éjszaka 
.::www.megadanceradio.hu::.

Jó lenne tudni, hogy tényleg lehet-e bootolni róla. Akkor tényleg szimpi volna. (Bár nekem pcmcia kártya foglalatom van a notin, úgyhogy..)
[ Szerkesztve ]
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
Érdekes felvetés, a gyakorlat eldönti a szükségességét.
Hát ez vicces.
Anno még a PCMCIA-ra csináltak ugyanilyet. Aztán később abból lett a CompactFlash.
Most a PCMCIA-t leváltotta az ExpressCard. És most megint adattárolót gyömöszölünk bele. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

Valahogy nem érzem szükségességét ennek az eszköznek.
Ha a boot megoldható róla, és folyamatos használat közben nem lassul be, akkor oké. De így, hogy gyakorlatilag egy USB-s tárolónál nem számottevően nagyobb az adatátvitel sebessége, felesleges luxusnak tartom.
"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

Hmmm hát ha azvan amit a cikkben írnak, hogy "a csatolófelület 2,5 Gbit/másodperces adatátviteli sebessége" ,
az 2.5 / 8 = 0.31 gigabájt, azaz több mint 300 MB/sec.
"gyakorlatilag egy USB-s tárolónál nem számottevően nagyobb"
ez ponthogy az USB gyakorlati kb 30 MB/s nél szerintem "számottevően nagyobb", kb 10x -ese 
úgyhogy jöhetnek ezek az SSD-k, egyre gyorsabbak egyre nagyobbak, csak lehessen bootolni ebből a jukból minden notin, belső vinyot meg raktárnak használni, csak akkor pörögjön fel, ha matatunk rajta.
"-Jövőre jönnek az új modellek székletmintás személyazonosítással, ahol majd rá kell sz*rni a laptopra. -Komolyan?" pfff
Ha lehet róla bootolni, és nem lassul be, akkor ide jöhet egy 
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Az a csatolófelület, nem pedig az eszköz.
Vagy szerinted a SATA2-es vinyók is 300 MB/sec-kel olvasnak/írnak ?
"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?

Az a csatoló elméleti maximális sávszélessége. Az ezköz valós sebessége ettől biztosan elmarad. Hogy mennyire, az a belső felépítésétől függ.
"acked by a one-year warranty, the 32 GB variant is priced in Japan at US $170, and the 64 GB at $243." Szóval gyaníthatóan nem a villám fajtából valóak.
... Ráadásul ha szupi sebességük lenne, akkor az is benne lenne a hírben 
Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha

őő
énis a csatolo sebességét számoltam át MB/s re
az eszközröl nemírtam konkrét sebességet (a cikkben sincs sajna), csak annyit hogy jöhetnek az egyre gyorsabb, egyre nagyobbak ebbe a lukba
bootolos témához még annyi, hogy küzdöttem már egy LG notbuk expresscard-os sata kártyára dugott sima sata vinyo bootolásilag, nem sikerült, nem vette fel a boot eszközök listájára (legfrisebb akkori bios volt a notin, kb féléve) De ez csak egy szitu ami itt témába vág kb.
"-Jövőre jönnek az új modellek székletmintás személyazonosítással, ahol majd rá kell sz*rni a laptopra. -Komolyan?" pfff

Orrom előtt egy 'öreg' T7100-zal (Core2Duo) szerelt HP noti, ez tud express cardról bútolni, akár Vista és XP alatt saját HP progijával a BIOS-ba átállítható.
3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu
Hú ilyen kell, rádobnám a win7-et, egy kis BIOS állítás, és pillanatok alatt Bootolna a rendszer 
════════════════════════════════════════════════════ --==[ http://websterhp.eu ]==-- -=[ "PC-Notebook szervíz/tanácsadás" ]=-