A Sony PS Vita kézi játékkonzol jól startolt Távol-Keleten

Hosszas előkészület után végre ezt is megéltük, a Sony elkezdte árusítani legújabb kézi játékkonzolját, a PS Vita-t. Igaz, egyelőre csak Japánban, de a napokban Hong Kong és Taiwan piacait is megtámadja, globális forgalmazása pedig 2012 februárjában várható, amikor is többek között Európába, Ausztráliába és az Egyesült Államokba érkezik. A Sony vezetőinek biztos volt pár álmatlan éjszakája, mire kiderült, hogy hogyan is szerepelt legújabb termékük. Az Enterbrain által közölt adatok alapján az első két napon 321 400 példányt sikerült értékesíteni, ami nem nevezhető rekordnak, de erős kezdetnek számít, ami mindenképp megnyugtató. Ehhez hozzátartozik, hogy ennél jobb időpontban nem is rajtolhatott volna, karácsony előtt alig egy héttel a legnagyobb ajándékvásárlási roham nem okozott csalódást.

Összehasonlítás gyanánt például a nagy rivális, a Nintendo 3DS 371 500 konzolt adott el az első két napban, ami ugyan 50 000-rel több, de azóta tudjuk, hogy a kezdeti lendület nem tartott sokáig, a 3 dimenziós képalkotás végül nem aratott akkora sikert, inkább amolyan jópofa plusz szolgáltatásként fogadták, mintsem forradalmi újdonságnak. Másik nagy gond a 3DS-sel, hogy nem elég népes a játékok felhozatala. A Sony saját és a konkurencia hibáiból tanulva azonban egyelőre bízik a Vita sikerében. Megemlítették, hogy a PSP esetében amint a PS3 feltűnt a horizonton, a figyelmet vásárlói és gyártói szempontból is túl hamar elvonta a kézi konzolról, most már látják, hogy ez stratégiailag rossz döntés volt.

A másik a játéktámogatás, amit most nagyon komolyan gondolnak, állításuk szerint semmit nem bíznak a véletlenre, és több évre előre tervezve felépítették a rendszert, hogy minél több új és ismert címmel támogassák a PS Vita-t. Ezt támasztja alá, hogy már indulásakor is 24 játék érhető el az új platform alá, valamint az sem utolsó, hogy a régi PSP játékokat is támogatja, ott pedig aztán van miből nosztalgiázni. Végezetül pár számadat a jó öreg PSP-ről is: első nap 166 000 példányt adtak el belőle, azóta pedig globálisan 73 millió PSP talált gazdára, vagyis a Sony-nak minden oka megvan a bizakodásra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés