A PS Vita akár a PlayStation 3 kiegészítője is lehet

Hirdetés

A Sony két hónapja leplezte le az érkező PS Vita képességeit. Az új generációs kézikonzol képességeiről egy korábbi hírben számoltunk be, ám Phil Rogers, a vállalat termékfejlesztéséért felelős menedzsere egy érdekes mondatott ejtett el a Develop Conference 2011-es rendezvényen. Elmondása szerint a PS Vita és a PlayStation 3 együttesen is használható lehet. Az asztali konzol a kiszámolt képkockát átküldheti a kézikonzol képernyőjére, amennyiben ezt a felhasználó igényli. A rendszer összefűzése azonban itt nem áll le, ugyanis a PS Vita a játékvezérlő szerepét is betöltheti, kihasználva a termékbe épített háromirányú gyorsulásmérőt, a giroszkópot, valamint az érintésérzékeny felületeket is.

Érdemes felidézni, hogy a Nintendo Wii U hasonló koncepcióra épít. Az persze még kérdéses, hogy a PS Vita és a PlayStation 3 társításából értékelhető eredmény születik-e, de alapvetően a dolog a szoftverfejlesztőkön múlik, ahogy a Wii U esetében is. Vagyis a hardver szempontjából a lehetőség adott, csak ki kell használni.

Persze a Wii U mellett bizonyos, hogy az érkező játékok alapból erre funkcióra építenek, de a PS Vita és a PlayStation 3 két külön termék, így a koncentrálni kell arra, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tartalom szülessen. Várhatóan a Sony exkluzív fejlesztőstúdiói kihasználják majd a lehetőségeket, így csak a külsős fejlesztőket kell meggyőzni.

Az alapötlet tehát megfelelő, és értékelhető mennyiségű tartalom mellett akár sikeres is lehet. Ezzel a Sony a Nintendo Wii U alapkoncepciójára reagált is, igaz nem éppen egy új asztali konzollal, de az eredmény szempontjából ez mellékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés