Villámgyorsan terjednek az új generációs konzolok, könnyedén verik elődjeiket

Szinte mindig lehet hallani, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One konzolok eladási adatai felülmúlták a Sony és a Microsoft előzetes várakozásait is, de arról ritkán van adat, hogy ez konkrétan számszerűen mit jelent.

Liam Callahan, az NPD Group elemzője szerint öt negyedév után a PlayStation 4 világszerte 18,5 millió háztartásban teljesít szolgálatot, míg az Xbox One esetében erről nincs konkrét adat, de biztonságos becslésként elfogadható és abszolút reális is lehet a 15 milliós felhasználóbázis. Ezzel az új generációs konzolok összesítve 33,5 millió felhasználóhoz jutottak el, amely az elterjedtség szempontjából 60%-kal jobb, mint az elődök eredménye a megjelenéstől számított öt negyedéven belül.

Az új konzolok terjedése tehát drámaian gyorsabb, mint az előző generációé, így nem csoda, hogy a Sony és a Microsoft ennyire elégedett az eredményekkel. Ráadásul az új rendszerek terjedése várhatóan nem fog lassulni, mivel folyamatosan érkeznek az exkluzív címek hozzájuk, illetve a Sony és a Microsoft is dolgozik különböző új szolgáltatásokon, amelyek vonzóbbá tehetik a termékeket a vásárlók számára. Liam Callahan szerint egyébként a gyors terjedésben vezető szerepet játszanak a relatíve kedvező árcédulák is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés