A Microsoft sem tagadja, hogy Európában elhúzott a PlayStation

A Sony Computer Entertainment Europe elnöke a VG247-nek nemrég nyilatkozta, hogy a PlayStation 4 konzolnak lényeges előnye van Európában, így az árcsökkentésen még csak nem is gondolkodnak. Jim Ryan úgy gondolja, hogy az új generációs konzolok harcában a PlayStation 4 minden európai országban piacvezető és a részesedés sehol sem kevesebb 70%-nál, de helyenként akár 90% is lehet.

Phil Spencer, a Microsoft Xbox divíziójának vezetője az Edge számára úgy nyilatkozott, hogy valóban jobb munkát kellene végezniük Európában, tehát nem tagadják, hogy ezt a földrészt nagyban a Sony uralja. Phil Spencer ugyanakkor hozzátette, hogy Európában mindig is erős volt a Sony, így az előny részben ennek is köszönhető. Hasonlóan ahogy, az Xbox viszonylag erősnek tekinthető az Egyesült-Államokban.

A Microsoft figyelme azonban jól jöhet Európának, sőt hazánknak is, hiszen így talán az Xbox One nem csak a tőlünk nyugatabbra fekvő fontosabb országokban kap árcsökkentést. Egy komolyabb árverseny átrendezheti az erőviszonyokat, ráadásul az év végére mindkét cég számos exkluzív címmel készül, ami sokat segíthet az ünnepi szezon eladásainak fellendítésében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés