Hirdetés

Lift-off distance – emelési magasság

Hirdetés

A lift-off distance, vagyis emelési magasság az a magasság, ahol az egér már nem közvetíti az általa érzékelt mozgást a számítógép felé. Elsősorban a játékosok számára fontos ez a tulajdonság, náluk gyakran előfordul, hogy akció közben elérnek az egérpad szélére, ilyenkor az egeret felemelik és visszateszik a pad közepére. Ha túl magas a lift-off distance, tehát túl nagy magasságból érzékel az egér, akkor a visszahelyezés közben váratlanul elmozdulhat az egérkurzor. Ha pedig túl alacsony megtörténhet, hogy egy hirtelen mozdulat közben kissé elemelkedő egér megszünteti a mozgást.


Alacson érzékenységgel játszva gyakran meg kell emelni az egeret, hogy újra a pad közepére tegyük

Játékosok számára általában az 1-2 milliméteres lift-off distance ideális, 4-5 milliméter már általános felhasználás közben is zavaró lehet. Nagyon egyenetlen felületen viszont jól jön a komoly emelési magasság, segítségével akár durva felületű szöveten vagy szőnyegen is használható marad az egér.

A Func MS-3 egér esetében szoftveresen állítható a lift-off distance
A Func MS-3 egér esetében szoftveresen állítható a lift-off distance

A legtöbb egérnél fix érték az emelési magasság, amit legfeljebb a firmware frissítésével lehet módosítani. Egyes játékosoknak szánt egereknél viszont a vezérlőprogramból is állítható.

Hirdetés