Hőkamrás SSD-vel lepi meg a piacot a Team Group

A 22 x 80 mm-es megoldásnak a hűtésében rejlik az ereje, és jól bírja a szélsőséges környezeti hőmérsékleteket.

A Team Group bejelentette a N74V-M80-as SSD-családot, amely – a gyártó állítása szerint – az iparágon belül elsőként alkalmaz hőkamrás hűtést. Ez a nagyobb fogyasztású lapkáknál, illetve a szűkös hellyel rendelkező ultramobil eszközöknél megszokottnak számít, de SSD-kre azért még nem vetették be, noha technikai akadálya nyilván nincs.

A hűtés maga áll a hőkamrából, amely igen gyorsan vonja el a hőt a vezérlőről, valamint a TLC NAND flash lapkákról, és innen a forróságot egy hőkamrát körbeölelő alumíniumborda veszi fel, majd leadja azt a szabadba.


[+]

Az NVMe 1.3-as protokollt használó, x4-es PCI Express 4.0-s csatolójú, M.2 2280-as formátumú, külső DRAM pufferrel, valamint hőszenzorral is rendelkező fejlesztés 128, 256 és 512 GB-os kapacitású kiadásokban érkezik, az adatátviteli tempója pedig szekvenciális olvasás/írás során elérheti a 3400/2500 MB/s-ot. Utóbbi nem hangzik annyira soknak, de lényeges megjegyezni, hogy magát a koncepciót széles hőtűrésre tervezték, így -40, illetve 85°C között is üzemképes a szóban forgó tároló, ráadásul úgy, hogy a sebessége sem zuhan be jelentősen.

Azt sajnos nem tudni, hogy a gyártó friss szériája mennyibe fog kerülni, de a vállalat az ipari szektort célozza vele, és ez valószínűleg meglátszik majd az árazásán is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés