Hirdetés

Prolimatech mágneses ventilátorrögzítő tüskék

A ventilátorokat az esetek jelentős részében csavarokkal szokás a házhoz, bordához vagy egyéb hűtendő felülethez erősíteni, CPU- és VGA-hűtők esetében pedig a különböző leszorító fülek alkalmazása sem ritka. Persze léteznek alternatív megoldások is, például sok gyártó kínálatában találhatók olyan szilikon tüskék, amelyek a csavarok helyére pattintva stabilan tartják a légkavarót, mégsem engedik, hogy a számítógépház átvegye annak rezgéseit.


[+]

A Prolimatech az utóbbi ötletet továbbgondolta, és a koncepciót erős mágnesekkel és némi műanyaggal egészítette ki, így jöttek létre a mágneses ventilátorrögzítő tüskék. A termék alapvetően három különböző részből áll: a mágnesből, egy rezgéselnyelő alátétből és egy műanyag tüskéből, amely a ventilátor furataiba feszülve biztos tartást nyújt.


[+]

A gyártó főleg házhűtő ventilátorok beszereléséhez ajánlja, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy az alumínium például a diamágneses anyagok csoportjába tartozik, így az ebből készült tornyok esetén maximum az esetleges acél vázhoz lehet feltapasztani a tüskéket. A szilikon anyag a mágnes közepén kissé túlnyúlik, így ha egy gyárilag kialakított szellőzőnyílásnál alkalmazzuk, akkor a csavarhelyekben megkapaszkodva az is elkerülhető, hogy a folyamatos vibráció miatt esetlegesen elcsússzon a ventilátor.


[+]

Persze nem feltétlenül kell a sablonos megoldásokhoz ragaszkodni, a mágnesnek köszönhetően előre nem tervezett területeken is megtalálhatja a helyét egy huzatfelelős, esetleg hűtőbordára vagy vízhűtő radiátorra is felhelyezhető. Szintén hasznos hozadéka a megoldásnak, hogy így a ventilátor egy mozdulattal eltávolítható, ezáltal tisztítása is könnyebb, mintha négy csavar tartaná.


[+]

A Prolimatech négyes csomagokban fogja értékesíteni a rögzítőket, azonban megjelenési dátumot és vételárat nem közöltek, valamint az is kérdéses, hogy milyen színekben lesz elérhető, mert a képeken látható világoskék modell nem feltétlenül passzolna minden konfigurációhoz.

Előzmények

Hirdetés