Háromfajta köntösben választható a Plextor új PCI Express 4.0-s SSD-családja

A vállalat 7 GB/s-os olvasási tempóra képes üdvöskéi az M.2 és HHHL bővítőkártya formájában lépnek a porondra.

A Plextor piacra dobta legújabb x4-es PCI Express 4.0-s interfészt használó SSD-családját, ami az M10P elnevezést kapta. A sorozat három azonos specifikációkkal rendelkező újonccal debütál, amelyek csupán a kivitelükben különböznek egymástól; bemutatkozik az M.2 2280 formátumú, hűtéssel ellátott M10PG, ennek lecsupaszított variánsa, az M10PGN, és a PCI Express sínbe passzintható, M10PY típusjelű HHHL kártya.

Plextor M10PGN
Plextor M10PGN [+]

Az 512 GB-os, valamint 1 és 2 TB-os kapacitással hozzáférhető megoldásoknak szekvenciális olvasás/írás terén nincs oka szégyenkeznie, ugyanis 7000/5000 MB/s-ra számíthatunk tőlük, s ez a tempó a véletlenszerű lemezműveletek esetében 650 000/550 000 IOPS-ot jelent majd. Az InnoGrit Rainier kontrollerrel és Kioxia TLC NAND flash lapkákkal dolgozó modellek írástűrését nem osztja meg velünk a brosúra, annyit viszont tudni, hogy az adattárak támogatják az SLC gyorsítótárazást, valamint az LDPC hibajavítást. Szerencsére a DDR4 RAM puffer sem hiányzik a képletből, aminek a mérete a tárkapacitástól függően 512 MB, valamint 1 és 2 GB lesz.

Plextor M10PG
Plextor M10PG [+]

Az egyik M.2-es apróság eloxált alumínium bordázatot visel chipjein, míg az egy bővítőhelyet elfoglaló testvérének lamelláit grafénnal vonták be, és a bordák tetején egy ASUS Aura Sync, ASRock Polychrome Sync, Gigabyte RGB Fusion 2.0 és MSI Mystic Light Sync technológiákkal címezhető fénycsík található.

Plextor M10PY
Plextor M10PY [+]

Az 5 éves garanciával érkező meghajtók árait egyelőre még nem ismerjük, noha még a hónap folyamán megjelennek a boltok polcain.

Előzmények

Hirdetés