Nyártól a Blu-ray is mobilizálódik

A HD DVD tábort erősítő Acer és a Toshiba után a konkurens szabványt preferáló Sony kínálatában is megjelennek a nyártól a következő generációs optikai adattárolóval ellátott hordozható számítógépek. A Blu-ray szabvány létrehozójának is tekintett japán vállalat korábban ismertetett terveiben még nem szerepelt kék lézeres formátumot támogató noteszgép, a VAIO AR család így a vállalat első olyan mobil PC-je, mely Blu-ray korongok kezelésére is fel van készítve.

Az exkluzív külsőt kapott VAIO AR sorozat kezdetben két taggal debütál, közülük csak a jobban felszerelt AR Premium modellek tartalmazzák majd a fentebb is említett Blu-ray egységet, az AR Standard modellek szerényebb felszereltségű típusokból állnak majd. A gépek új generációs X-black technológiájú, dupla lámpás, 17 hüvelykes megjelenítőt kapnak majd, melynek maximális felbontása 1920x1200 pixel. Az AR modellek a hagyományos videokimenetek mellett HDMI kimenettel is el lesznek látva, a külső kijelzőn teljes pompájukban; 1080p felbontással jelenhetnek meg a nagy felbontású mozifilmek.

A videoanyag zökkenőmentes kódolását egy 2 GHz-es Core Duo CPU, illetve egy 256 megabájtnyi dedikált memóriával gazdálkodó GeForce Go 7600-as grafikus processzor segíti majd a VAIO AR noteszgépekben. A Sony új multimédiás szörnyetegét mindemellett VoIP telefonálásra vagy digitális TV-adások vételére is felkészítették, mindezen funkciókat a Microsoft Windows Media Center Edition operációs rendszere fogja össze, egészíti ki.

A VAIO AR noteszgépek részletes specifikációit egyelőre nem adta ki a gyártó, így nem tudni többek között a gép méret- és tömegparamétereit, valamint azt sem, hogy a mellékelt akkumulátorral mennyi ideig képes üzemben maradni a csúcsnotesz. Ismert mindazonáltal a VAIO AR széria ajánlott fogyasztói ára: az AR Standard modell 1800 dollárba kerül majd, a Blu-ray egységet is tartalmazó full-extrás AR Premiumért csaknem kétszer ennyit, 3500 dollárt kell majd fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés