CES 2014: 4K kijelzős notebookokat mutatott be a Toshiba

A Toshiba amerikai részlege a Las Vegas-i CES-en mutatta be elsőként 4K felbontással, azaz 3840x2160 képpontos kijelzővel szerelt notebookduóját, a mobil munkaállomásként aposztrofált Tecra W50, és a mobil szórakoztatóközpont szerepében tetszelgő Satellite P50t modelleket. Mint látható, a két masina teljesen eltérő célt szolgál, mégis van egy közös pontjuk, ez pedig az említett 4K felbontású kijelző, aminek képátlója 15,6 col – azaz a pixelsűrűség nem kevesebb, mint 282 ppi.

Toshiba Satellite P50t
Toshiba Satellite P50t [+]

A felszínes paraméterek ellenére mégsem teljesen egyforma paneleket kaptak (melyek típusa sajnos egyelőre ismeretlen), ugyanis a P50t érintős kivitelben készül, míg a W50-é egy hagyományos kijelző lesz. Utóbbinál gondoskodnak majd a gyári kalibrációról, így nem áll semmi a színhelyességet igénylő munkák elvégzésének útjába, noha ez sem oldja meg a Windows problémáit a felbontás skálázásával kapcsolatban, amire minden bizonnyal mindkét gépnél igen erősen szükség lenne.

Toshiba Tecra W50
Toshiba Tecra W50 [+]

Az alapul szolgáló Tecra W50 és Satellite P50t egyébként már létező és piacon lévő notebookok, így hardveresen pár apró eltérést leszámítva várhatóan nem lesz újdonság, azaz maradnak a negyedik generációs Core i processzorok és a mobil Quadro K2100M (W50) és GeForce VGA-k (P50t), csak a fent említett kijelzők jelentenek majd extrát. A gépek áráról egyelőre nincs hír, ugyanis a Toshiba év közepére tervezi a rajtot, addig pedig még sok minden megváltozhat.

Előzmények

Hirdetés