Különleges Opteronos alaplap az MSI-től

Az MSI K8D Master2-FAR igazi különlegesség lehet az olcsó kétprocesszoros megoldásokra vágyóknak, és azokat a híreket támaszthatja alá, miszerint az első Athlon 64-es processzorok is az Opteronok Socket 940-es foglalatát használják majd.


Forrás: www.hartware.net

Probléma, hogy rendkívül drágák az Opteron CPU-khoz kínált (dual) lapok, a legolcsóbb is alig kerül kevesebbe, mint 450 euró, így félő, hogy az MSI megoldása sem az átlagfelhasználó pénztárcájára lesz szabva. További kérdés, hogy az Athlon 64 támogatja-e a kétprocesszoros üzemmódot, erről eddig ugyanis nem lehetett hallani. Márpedig ez lenne a legnagyobb fegyvertény (hasonlóan ahhoz, ahogy sokan 2db Athlon XP-vel hajtották az eredetileg Athlon MP-khez tervezett deszkákat).


Forrás: www.hartware.net

Az MSI K8D Master2-FAR a VIA K8T800-as chipsetjére és a VIA VT8237-es déli hídra épül. A négy memóriafoglalatba maximum 4 GB DDR266-os, DDR333-as vagy DDR400-as RAM-okat rakhatunk. Bővítőhelyként a 8x-os AGP-slot és a négy PCI-sín szolgál. További jellemzők: Serial-ATA-vezérlő RAID 0 és RAID 1 módokkal, USB 2.0-portok, integrált gigabites LAN. Az MSI K8D Master2-FAR Japánban fog bemutatkozni, árat az MSI egyelőre nem közölt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés