Kevin Mitnick: "Sose bízz a szövetségi kormányban!"

Ha az X-Akták után, valakinek még esetleg kedve szottyanna bízni a szövetségi kormányban, mint olyanban, ne tegye. Óvva int ettől az egykori über-hacker, Kevin Mitnick is, akit nemrég kapott mikrofonvégre (végre!) az InfoWorld riportere. (az érdek feszítő (na, ezér csukták le..) cyber ikonnal készült érdekfeszítő beszélgetés itt érhető tetten)

Mitnick egyébként már 30 fölött jár, és több, mint négy éves pihenés után, amit kevesebb eufemizmussal sitten-ülésnek is nevezhetni, most épp azon van, hogy visszahelyezze magát a társadalomba. Épp méltó helyet keres. Januártól egy talking radio-ban fog talk-olni, amúgymeg talán egy önéletrajz is belefér majd, hiszen annyi az ideje, mint bugok az MS cuccosokban. (jelenleg már 96, legutóbbi beszámolónk óta tehát újabbug láttak napvilágot, csodás..)

Kevin gyerek egyébként egészen 2003. január végéig nem vehet a kezei közé számítógépet, így addig egy egyszerű elektronikus írógéppel kénytelen beérni, bár, mint újságolja, már ott is meg tudja hackelni a soremelést.. Ha ideje engedi előadásokat tart, és hallgat, mely utóbbiakon van úgy, hogy azért már kicsit csipkednie kell magát, mert a 13 éves norvég srácokkal nem mindig olyan egyszerű ám a lépéstartás.

Az interjú legelképesztőbb része talán az, ahol Mitnick azt ecseteli, milyen paranormális képességekkel ruházták fel őt, amiért egy szimpla walkman-t sem szabadott magánál tartania, nehogy valami fergeteges hacker fogásra használja azt.

Ez kb. olyan, amikor az eltévedt turistákat istenként tisztelik a pápuák, mert találtak náluk egy elemes borotvát.. Butaság rulez..

Hirdetés