Hirdetés

Sok meglévő hűtő lehet kompatibilis az Intel érkező foglalatával

Az LGA1851 követelményei csak kicsit térnek el az LGA1700-tól, így sok gyártónak elég csak a kézikönyvet módosítani.

Hirdetés

A múlt év nyarán lepleződött le az Intel új tokozása, amelybe a jelenlegi információk szerint leghamarabb az Arrow Lake-S kódnevű processzorok érkeznek majd. Bár eredetileg nem volt szó arról, hogy az LGA1851-es foglalatra felszerelhetők lesznek-e a régebbi hűtők, az új adatok alapján erre jó esély van, ugyanis az LGA1700-hoz viszonyítva csak a felfogatás által kifejtett maximális dinamikus nyomásra vonatkozó igény nő meg jelentősen.

Utóbbi miatt nem lehet általánosan kijelenteni, hogy mindegyik hűtő megfelel majd az új processzorokhoz, de sok hűtő felfogatója eleve univerzálisra van tervezve, így elképzelhető, hogy már a nyomásra vonatkozó követelményeknek is megfelelnek a jelenleg csomagolt kellékek, ilyenkor a cégeknek elég a kézikönyvet kiegészítenie azzal, hogy az LGA1851-es tokozásra is felszerelhető a termék. Így tett nemrég az Azza a Cube 360-as vízhűtő kapcsán, illetve a Noctua esetében is kiderült már ugyanez.

Előfordulhat persze, hogy némelyik hűtő felfogatásának nyomása nem elég jó az LGA1851-hez, ilyenkor viszont lehet alkalmazni kiegészítőket, amelyekkel a kompatibilitás megoldható.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés