IDF helyzetjelentés

Amennyire nem tetszet Dr. Thomas Pabst-nak (www.tomshardware.com) az IDF, és amennyire lehúzta, mondván, hogy az egész csak marketing rizsa, annyira más véleményen van Anand Lal Shimpi (www.anandtech.com). Fura dolog, talán először találkozunk ilyesmivel, hogy két titán egy és ugyanazon dologról ennyire eltérően írjanak (más egy V3 vs TNT vita, ott inkább a hitről van szó, de itt spec mindkét ember objektív újságíró..).

Lényeg a lényeg, hogy mindkét beszámolót érdemes elolvasni, valószínűleg az igazság valahol középen van. Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy mi személy szerint igenis hiszünk a P4-ben és elutasítjuk azon kritikákat, mely szerint az Intel mérnökei egyszerűen hülyék lennének. Már csak azért is, mert hülye mérnököket senki sem fizet, arról nem is beszélve, hogy van pár évtizedes tapasztalatuk. Egész már kérdés persze, hogy 20000Ft-ért egy 750MHz-es TBird, ami még el is fenekeli a 45000Ft-os 750MHz-es P3-ast, egyértelmű választás.

Mindössze arról van szó, hogy míg a Pentium Pro sem tetszett a népnek, de bejött (Pentium II néven), addig a P4-gyel sem lesz másképp, feltehetően. Persze ezúttal az AMD-nek is sokkalta nagyobb szava van. Kiderül.

Hirdetés