Három-kettő-egy... Csapó!

A japán Sony bejelentette, hogy 2010 elején többek között piacra dob két olyan kamerát, amelyek kialakításuknál, specifikációiknál és kapcsolódó szolgáltatásaiknál fogva a csúcsmodell szerepét tölthetik be ebben a szegmensben.

Az integrált flashmemóriára rögzítő HDR-CX550V mellett az üzletekbe kerül egy merevlemezzel megtámogatott modell, a HDR-XR550V is. A gyártó közleménye szerint mindkét eszközben megtartották a tavalyi termékek erősségeit, a szép bokehért felelős hatlamellás blendét és a kiváló optikai teljesítményt garantáló G-s lencséket; a felújított menürendszert, az Exmor R érzékelőket és a képstabilizátort. Természetesen ez nem lenne elég az üdvösséghez, így jó néhány újítás is bekerült a két új kamerába, amelyek közül talán a legérdekesebb az a memóriakártya-foglalat, amely képes kezelni a Memory Stick PRO Duo szabványt éppúgy, mint a jobban elterjedt SD és SDHC memóriakártyákat.

A két termék közül a 240 gigabájt tárolókapacitású merevlemezzel megtámogatott XR550V lesz a drágább. A készülékben megtartották a nagyszerűen bevált új menürendszert és annak egyik leghasznosabb, saját menü funkcióját, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy saját ízlése szerint személyre szabhassa a vezérlést. A gyártó felhívta a figyelmet az úgynevezett továbbfejlesztett elektronikus keresésre, amiről egyelőre sajnos még nem sok konkrétumot lehet tudni.

A HDR-CX550V kézikamera kompaktabb és olcsóbb lesz testvérénél, ám azon kívül, hogy 64 gigabájtnyi belső flashmemóriával rendelkezik, nem sokban különbözik tőle. Ugyanúgy megtalálható lesz rajta az a már korábban említett , speciális memóriakártya-olvasó, amely egyetlen nyílásból áll. Ez csak azért meglepő, mert a Sony készülékek eddig nem igazán támogatták az SDHC szabványt, helyette inkább a saját fejlesztésű eljárást favorizálták. Ám most úgy tűnik, hogy éppúgy, mint a Betamax vagy az Atrac esetében, végül ismét beadják a derekukat. Magától értetődően mindkét termék képes Full HD felbontásban rögzíteni, azonban a felhasználónak megmaradt a szabad választás lehetősége, így ha úgy érzi, maradhat a gyengébb képminőségnél. A termékek árát egyelőre nem lehet tudni, erről valószínűleg csak tavasszal, a hivatalos forgalomba kerülés előtt tudhatunk meg pontos információkat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés