Hama blog: megérkezett a Rapoo VPRO V900 gamer egér

Egyre többen ismerik már a hazai piacon is a Rapoo nevét, mely PC-s perifériákkal kezdett, de mostmár mobil készülékekhez való kiegészítőket is kínál, újabban pedig a játékosokat vette célba VPRO termékeivel. Frissen érkezett az európai kínálatba a V900-as gamer egér, mely paramétereit tekintve a Logitech, Razer vagy éppen a Roccat legkomolyabb modelljeinek állít konkurenciát. Szimmetrikus formája mindössze a hüvelykujjhoz helyezett két gombbal igazodik a jobb kézhez. Keskenyedő derekát és hátsó részét látva úgy tűnik, karmos és ujjas fogással lesz jól használható, ehhez passzol aránylag kicsi, 115 grammos súlya is, miközben 124 mm hosszú, 69 mm széles és 40 mm magas.


[+]

Technikai paraméterei közül a 8200 dpi-s VPRO Gaming Laser érzékelőre és a 32 bites, ARM-alapú V-Power3 Gaming processzorra érdemes figyelni. A páros 30 g-s gyorsulás és 3,8 m/s-os sebesség kezelésére is képes, a szenzor érzékenysége mellett pedig az emelési magasság is állítható 1-5 mm között. Összesen hét gomb került rá, melyből egyet – a profilváltót – az aljára tettek, beállításaik akár a fedélzeti memóriába is elmenthetőek. A fő gombok alatt Omron mikrokapcsolók dolgoznak.

Természetesen a látványos világítást sem felejtették ki, az egér két oldalán végigfutó sáv LED-jei 16 millió színárnyalatot vehetnek fel, ami a mellékelt vezérlőprogrammal állítható. A konfigurálás mellett a firmware frissítése is megoldható a programmal, ráadásul ez online, interneten keresztül történik, mint az ismertebb gamer márkáknál. Bár a konkurencia elitjénél olcsóbb, a Rapoo VPRO V900-nak is megkérik az árát. Az európai piacon 59 euró kerül az árcédulájára, ami nagyjából 18 000 forintot jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Rapoo

Azóta történt

Előzmények