Érkezik a legvékonyabb Plextor író

A Plextor Belgiumban található európai vezérképviselete a Japánban tegnap bejelentett, asztali számítógépekbe építhető PX-755 sorozatú DVD-írók mellett egy hordozható egységről is lerántotta a leplet a mai napon. A PX-608U típusszámot viselő külső DVD-íróhoz hasonló modell a gyártó kínálatában mindeddig nem látott napvilágot; bár mobil DVD-írói eddig is voltak a vállalatnak, de mindezidáig egyik sem alkalmazott a noteszgépeknél használatos mechanikát. A PX-608U ennek megfelelően a vállalat legkisebb DVD-írója: az egység mindössze 22,2 milliméter vastag, tömege pedig csupán 450 gramm.

Az USB 2.0 szabvánnyal kommunikáló PX-608U minden jelenleg elterjedt lemezszabványra képes adatot rögzíteni, sokoldalúsága mellett mindazonáltal kategóriájának egyik leggyorsabb példánya is lesz, melyhez a gyártótól megszokott módon kivételes írási minőség társul majd, köszönhetően többek között az AutoStrategy technológiának.

 

Plextor PX-608U
Médium Írás Olvasás*
DVD+R 8x n.a.
DVD-R 8x n.a.
DVD+R DL 4x n.a.
DVD-R DL 4x n.a.
DVD+RW 8x n.a.
DVD-RW 6x n.a.
DVD-RAM 5x n.a.
DVD-ROM / DL - n.a / n.a.
CD-ROM - n.a.
CD-R 24x n.a.
CD-RW 24x n.a.
*Maximális olvasási sebesség: DVD - 8x, CD - 24x

A Plextor első „ultrahordozható” DVD-írója várhatóan még ebben a hónapban kapható lesz, a termék áráról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés