Elment az áram, kukába mennek a flashmemóriák

Áramszünet volt a Samsung Pyeongtaek melletti gyárában, komoly visszaesést okozva a termelésben.

Harminc perces áramszünet volt a Samsung azon flashmemóriákat készítő üzemében, amely a dél-koreai Pyeongtaek mellett található. Nagy ügy, mondhatnánk, ennyi idő alatt a munkások kólája sem melegedett fel, de a helyzet az, hogy a leálló gépek miatt körülbelül 50-60 ezer (!) már félig kész wafer ment tönkre, amely a Samsung márciusi össztermelésének 11 százalékát jelenti.


[+]

Tekintettel arra, hogy a koreai gyártó egyben a világ legnagyobb NAND flash gyártója is, a veszteség világszinten egy 3,5 százalékos visszaesést jelent. Bár ez akár jelenthetne áremelkedést is, szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Samsung saját állítása szerint elegendő raktárkészlettel rendelkezik ahhoz, hogy a megrendelések teljesítésében ne legyen fennakadás.

A piacon jelenleg egyébként enyhe túltermelés tapasztalható, ami lefelé nyomja a NAND flash árakat (arra azért ne számítsunk, hogy ez majd jelentős mértékben érezhető lesz a boltokban), ez a túltermelés az év eleji, hagyományosan csökkenő kereslet mellett az egyre hatékonyabb gyártásnak is betudható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés