Az Intel már szállítja az 1.3GHz-es Pentium 4-et

A ma bemutatott 800MHz-es Celeronhoz hasonlóan a Pentium4 1.3GHz-es változtát is csak január 28-án tervezte bemutatni az Intel. Egyes PC-gyártók (pl. a Dell) azonban máris reklámozzák az új processzorral készült gépeiket, ezért az Intel egyik szóvivője végül elismerte, hogy cége már decemberben leszállította a chip első példényait a gyártóknak.

A sietség oka valószínűleg az, hogy az Intel minél hamarabb el szeretné terjeszteni a Pentium 4-et, és egy olcsó változat kiválóan alkalmas arra, hogy a drágább PIII-asok vásárlóit átcsábítsa az új platformra. Az 1.3GHz-es P4 efféle taktikai küldetését igazolja az is, hogy - mivel teljesítményben alulmarad az 1GHz-es PIII-mal szemben - nagyon rövid életű lesz, az év közepére tervezett árcsökkentéskor valószínűleg kivonják a forgalomból. (Helyét az addigra ugyanilyen olcsó 1.4GHz-es P4 veszi át.)

Az olcsó természetesen a többi Pentium4 processzhoz képest értendő. Az új chip a maga 409 dolláros árával az 1.5GHz-es verzió árának ($819) feléért megkapható (az 1.4GHz-es P4 ára 574 dollár).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Hirdetés