LCD-s gombokkal és színes kijelzővel tarkított billentyűzet, horror áron

Az Art Lebedev Studio híres extravagáns és rendkívül érdekes beviteli eszközeiről, melyek azon kívül, hogy rendkívül drágák, ötletesek és hasznosak is egyben. Ráadásul nem túl sűrűn jelentkeznek új termékkel, és ezek bevezetése is inkább egy megfontolt orosz tankéhoz hasonlítható, semmint egy kontinenst átszelő expressz gyorsvonatéra. Például a nyáron bejelentett hatgombos Optimus Mini Six billentyűpad is csak most vált elérhetővé 376 dollár körüli áron, de a szintén idén júliusban először beharangozott Optimus Popularis felbukkanását is csak 2012-re ígérik.


[+]

Most újból ez utóbbi termék került előtérbe, és derültek ki róla újabb részletek. Sajnos a megjelenési időpont továbbra is maradt 2012, ráadásul annak kellős közepe – konkrétan június 1-je –, tehát még egy kicsit várnia kell annak, aki ellenállhatatlan vágyat érez az iránt, hogy 747 eurót adhasson ki egy billentyűzetért. Ezért a pénzért természetesen nem egy „olcsójános” klaviatúrát adnak, hanem egy alumínium vázra épülő, speciális gombokkal tarkoított komoly billentyűzetet – numerikus pad nélkül. A különlegesség az átlátszó billentyűk mögött keresendő, ugyanis minden egyes darabba egy 262 144 szín megjelenítésére képes 64x64 pixeles LCD kijelző került, aminek tartalma tetszés szerint, szoftverből változtatható, így például a karakterkiosztás bármilyen beviteli nyelvhez hozzáigazítható, továbbá egyes videóvágó és képszerkesztő programok gyorsbillentyűihez tartozó funkciók ikonjai is megjeleníthetőek rajtuk.

Art Lebedev Optimus Popularis Photoshop kiosztással
Art Lebedev Optimus Popularis Photoshop kiosztással [+]

Az Optimus Popularis tehát nem csak egy szimpla billentyűzet, hanem egy kreatív munkát megkönnyítő multifunkcionális beviteli eszköz. Mindezen felül egy színes kijelző is helyet kapott a numerikus sor és a funkciógombok között, amin különböző fontos információk jeleníthetők meg, kezdve az időjárástól a valutaárfolyamon át az aktuálisan lejátszott zeneszámmal kapcsolatos információkig szinte bármi, amit a – folyamatosan fejlesztett – szoftver támogat. A billentyűzethez mellékelt szoftver Windows XP, Vista, 7 és Mac OS X 10.5.1 vagy annál magasabb verziószámú operációs rendszerekkel lesz kompatibilis.

Hagyományos billentyűzet, laptop billentyűzet, Optimus Maximus és az Optimus Popularis gombjainak összehasonlítása
Hagyományos billentyűzet, laptop billentyűzet, Optimus Maximus és az Optimus Popularis gombjainak összehasonlítása [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés