Amikor a sok is kevés

Gyorsan nőnek a merevlemezek, de még gyorsabban az archiválandó fájlok mérete, így tárkapacitásból általában sosincs elég! Megoszlanak a vélemények, hogy mire érdemes menteni az irdatlan méretű adatmennyiséget, de a legtöbben talán valamilyen külső merevlemezre szavaznának. Különösen akkor, ha annak kapacitása több száz DVD-nek felel meg.

Az I-O Data most bejelentett, HDC2-U3.0 típusjelzésű modellje 3 TB-os tárhelyet kínál, és két, egyenként 1,5 TB-os winchester lakik a belsejében, amelyek RAID 0 vagy 1 módban is üzemeltethetők. A készüléket úgy alakították ki, hogy a merevlemezeket egyszerűen ki lehessen cserélni, ezt akár eszköz használata nélkül is megtehetjük, elég lepattintani a felső műanyagborítást, és a kiválasztott tárolót bármilyen 3,5 colos, SATA csatlakozású winchesterre cserélhetjük. Talán nem meglepő, hogy a HDC2-U3.0 elég testes darab, 82 x 111  x 182 mm-es méretéhez 2,3 kg-os tömeg tartozik.

Egyszerűen szerelhető
Egyszerűen szerelhető

Mivel (főleg hosszabb használat közben) jól felmelegedhetnek az ehhez hasonló háttértárak, a tervezők a hűtésre is figyelmet fordítottak: a készüléket alumínium hűtőbordákkal látták el, a felmelegedett levegő pedig középen, felül távozhat. A számítógéphez USB 2.0 interfészen keresztül csatlakoztatható külső merevlemez kék színű státusz LED-et is kapott, ezen ellenőrizhető, hogy be van-e kapcsolva és éppen dolgozik-e. Az I-O Data HDC2-U3.0 Japánban már kapható nagyjából 51 000 jenes áron, ami átszámítva körülbelül 375 eurónak felel meg.

Jól szellőzik
Jól szellőzik

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés