AMD: nincs változás az ütemtervben

Az AMD cáfolta azokat az értesüléseket, melyek a múlt héten jelentek meg az EE Times című szaklap internetes számában, s melyekről a hírforrás alapján később mi is beszámoltunk. A hír szerint Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója az új drezdai félvezetőgyár alapkőletételét követő sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a 90 nanométeres gyártástechnológia bevezetése a korábbi ütemtervhez képest két-három hónapot csúszik.

A PROHARDVER! kérdésére az AMD szóvivője elmondta, hogy az EE Timesban megjelent hír nem fedi a valóságot, és Ruiz szavainak félreértésén alapul. Mint hozzátette: a gyártástechnológiai ütemtervben nem történt változás a november 6-án megrendezett elemzői konferencián elhangzottak óta, további részleteket azonban nem árult el.

November 6-án, az AMD szokásos év végi elemzői konferenciáján Bill Siegle, a vállalat főmérnöke beszélt a cég gyártástechnológiával kapcsolatos terveiről. Mint közölte, a drezdai Fab 30-as üzemben az ütemtervnek megfelelően halad a 90 nanométeres csíkszélességre való áttérés, és a vállalat a jövő év nyarán (még a második negyedév során) kezdi meg az e technológiával gyártott processzorok forgalmazását, míg a sorozatgyártás felfutása a második félév elején várható.

Akkor -- ahogy a múlt heti Comdex szakkiállításon is -- az AMD 90 nanométeres technológiával előállított, működő Opteron-prototípusokat állított ki. Siegle elmondása szerint az új chipek magmérete 114 mm2 lesz, míg a jelenlegi, 130 nanométeres technológiával gyártott modelleké 193 mm2. A szintén 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott Prescott magos Intel Pentium 4 magmérete valamivel kisebb, 112 mm2.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés