Hirdetés

Aktív témák

  • Integrator

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy pár egyszerű, de annál velősebb kérdésem volna.
    Most vettem egy ZTE Blade-et (T-Mobile, 1. gen), amit frissítettem 2.2-re a T-Mobile oldalán található firmware-rel, majd függetlenítettem (ennek legalitásáról ne vitatkozzunk, az Én esetemben ez legális, de a történet szempontjából lényegtelen), és jelenleg egy Telenor SIM-mel van használva.

    Névjegyek:
    Előtte egy iPhone 3G-m volt, így abból adódóan az összes névjegyem a Google címtárában megtalálható, szépen formázva (a first name, az valójában is keresztnév, és így tovább).
    Amikor szinkronizálom, akkor jól leszedi a készülékre (már úgy ahogy), azonban minden más "névjegyet" is leszed mellé (jelen esetben ez 1000+ e-mail cím, névvel, vagy épp anélkül, stb.).
    1. Hogyan lehet azt beállítani, hogy csak a VALÓJÁBAN címtárban lévő névjegyeket szinkronizálja? Minden egyéb nélkül?
    2. Ha a készülékemen adok hozzá egy névjegyet, és a névjegy készítésénél azt az opciót választom, hogy Google Sync, akkor a névjegyet elkészíti, de se a Google címtárba nem fog megjelenni, se a telefonkönyvben, egyedül a hívásnaplóban fog már névként szerepelni, nem pedig egy +36-os számként. Olyan lesz, mint egy fantom névjegy. Mi az a beállítás/metodika, amivel úgy tudom a névjegyeket a telefonon hozzáadni, hogy az a telefonkönyvbe is bekerül PLUSZ szinkronizálásnál felviszi a Google címtárba is. Ha a helyi címtárhoz adom hozzá, akkor a telefonkönyvben benne lesz ugyan, de felszinkronizálni így sem tudom.
    Valamint, ha egy meglévő névjegyet szerkesztenék, ha azt módosítom, hiába szinkronizálok, a Google címtárban nem módosul.
    3. Van-e rá valamilyen mód, hogy ha sorba rendezésnél azt a módot választom, hogy megjelenés: családnév szerint, sorba rendezés családnév szerint, akkor ne az alábbi formátumba jelenítse meg: "Családnév, Keresztnév", hanem normálisan vessző nélkül.

    MMS küldés:
    Be van állítva az APN, a beállítások helyesek, azonban amikor küldenék egy MMS-t, megjelenik egy pár másodpercre jobb felül, hogy 3G, majd azt írja ki, hogy MMS elment, azonban bárkinek küldenék, nem kapja meg SENKI. Telenornál azt mondták, hogy ez azért van, mert ZTE Blade esetén adatkapcsolat kell az MMS elküldéséhez (ezt értelemszerűen kikapcsoltam, mert a csomagomhoz nem jár mobilinternet, és a brutális Kb/Mb díjakat nem fizetném). Ez valóban így van? Tehát ZTE Blade alól csak adatkapcsolat megléte mellett tudok MMS-t küldeni? Akkor a régebbi gagyibb telefonok esetén ezt hogyan tudtam véghezvinni adatkapcsolat nélkül?

    Billentyűzet:
    Hiába állítok mindent magyarra (régió, billentyűzetkiosztás, stb.), attól még QWERTY billentyűzetet kapok, van mód QWERTZ billentyűzet beállítására?

    Egyelőre ennyi.

    Köszönöm előre bárkinek aki foglalkozik a kérdéseimmel,
    Dani

Aktív témák