Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Patice #4792 üzenetére

    @Patice:
    A megoldások időigénye is érdekel, nem vagyok linux guru és kevés az időm rá, azért is lenne jó vmi "kész" NAS sw, ezért kezdtem az XPE-vel. Most igazából van pár közel tökéletes progim, ami a célra megfelel, de van amire nincs, ill. ami csak 90%-os. A meglévőket, pl. Kodi win alatti tökéletes támogatással, dual audioval, lassan 3D-vel... ez olyan amivel sztem meggyűlne a bajom linux alatt.

    Egyébként a jelenlegi Win-es megoldásaim:
    PC:
    1. Kodi: filmek, sorozatok, tökéletes médiatár. DLNA kliensként telefonról bármit át tudok küldeni rá szinte bármilyen app-ból.
    2. PowerDVD: 3D filmek. De lassan ez átköltözik Kodiba.
    3. Paragon HD Manager: Otthoni gépek OS backupja 1-2 hetente.
    4. Syncback Pro: gépek közötti adat és mentés szinkronizációk. (Pl. az OS backupok begyűjtése a NAS-ra ill. "szétterítése" gépek között) Brutális paraméterezhetőséggel.
    5. Serv-U: FTP szerver
    6. Windows SMB megosztás: SMB szerver.
    Mobilon:
    7. Synchronise Ultimate: Részletesen paraméterezhető szinkronizálás NAS és mobilok között. (letöltött cuccok át a mobilra, pl. zene. Mobil backup feltöltése NAS-ra...)
    8. SweetHome: Képek, videók feltöltése mobilról NAS-ra. Wol-on kelti a NAS-t és az új anyagokat feltölti SMB-n. Csak timestamp-et néz, képekhez, videókhoz a legjobb, a sokkal részletesebb Sync Ultimate-ben ezt nem tudtam összehozni.

    Ami a fentiekből gázos:
    - Kodinál DLNA szerverként nincs transzkódolás. De erre alig van jó Win-es sw. GPU-val csak nemhivatalosról tudok és csak NV, Intel támogatással, De cpu-sból se láttam értelmesen használhatót, konfigolhatót.
    - Windows SMB lassú együtt. A Sweethome más SMB-vel is lassabb, de a Windowsnál azért jobb.
    - Kép, videoalbumra nincs értelmes megoldás PC-re. Ami: szinkronizál több eszköz között, felhőbe, megosztás jogosultságokkal, gyors.

Új hozzászólás Aktív témák