Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    válasz King Unique #149856 üzenetére

    "a meglévő rendszerről Windows To Go létrehozását még nem próbáltam a WinToUSB-vel, de normál esetben elvileg annak is működni kellene."

    De akkor most miről beszélünk?
    Mielőtt itt kérdezek alap, hogy én előtte több oldalt átolvasok, vagy videókat nézek az adott témáról.
    Elméletben én is tudom mit kellene, hogyan kellene, melyik programok tudnak ilyet, DE mivel van több is, szerettem volna biztosra menni és azoktól kérdezni, akik csináltak ilyet. Nem sima telepítőből, hanem egy már telepített rendszerről.
    A fő gépemre nem akartok ész nélkül telepíteni semmit és nem akartam próbálgatni, ha van egy konkrétan ajánlott jól működő kis program.
    "Nincs itt véletlenül valaki, aki egy már telepített Win 10-ről készített Win to Go-t USB-s lemezre?"

    Nem leírást kértem. Csak egy program nevét, ami ajánlott és jó erre....

    "Esetedben akkor most nem sikerül a linkelt útmutatók lépéseit követni, majd utána a külső meghajtóról történő bootoláshoz a BIOS/UEFI boot menüben kiválasztani a megfelelő eszközt illetve boot bejegyzést? :B"

    ??? Ezek annyira alap dolgok én nem is kérdeztem ilyet. Nem az volt a gond, hogy nem tudom mit kellene csinálni, csak a végeredmény nem sikerült a kipróbált gépen. Nem rajtam múlott.
    Az említett programok kb 3 lépésben végzik el a műveletet, hozzáértés sem kell hozzá, sem leírás, mert érthetően ott van, ami nem is volt probléma. Kiválasztom, hogy már meglévő rendszert akarok UBS-re - megadom a külső eszközt, bejelöli a BIOS és a partíció típusát (ezzel tisztában vagyok) - aztán Folytatás gomb. Ennyi. A többit magától megcsinálják ezek a programok. Formázást, konvertálást stb....

    Írtam, hogy nekem a WinToUSB nem ok, ennek ellenére kipróbáltam. De akkor sem fogom a fő rendszeren engedni, hogy azokat a registry kulcsokat átírja. Max, ha annyira nem találnék jobb programot, akkor egy lemezképből visszaállítás előtt hagynám neki...
    Te mégis azt ajánlottad leginkább. Amennyiben nincs nála jobb (ingyenes), akkor megértem. Bíztam benne van másik, ami nem nyúl bele a meglévő rendszerembe. (Normális Védelmi programok ezt jelzik)

    "Nem derült ki, hogy pontosan mi volt ez a hibaüzenet."
    De igen! Írtam. WinToUSB-nél ->
    "Hiba történt a fájlrendszer ellenőrzése közben"
    Többször ellenőriztem abban a gépben lévő lemezt. 2 Rendszer is van rajta.
    A kiválasztott eszköz a próba idejére egy 64 GB-os Pendrive volt. (soha nem használnék azon rendszert, csak egy próba lett volna) Többször formázva lett. Látszólag az is jó.

    Aomei-t csak megemlítettem, az egy fizetős program. Nem azt kerestem a feltett kérdésemben.
    Pár verzióval régebbit tudtam kipróbálni (promo) és szerintem az még nem kezelte a Win11-et megfelelően, azért lett a "WinPE... dll" hiba a gép újraindítása után. Itt a két sort nem fotóztam le késő éjjel. Lehet Win 10 jó lenne vele.
    Bíztam benne, kapok itt jobb ajánlatot.
    Amit még nem próbáltam, az a sima klónozás és azt indítani.... ennek majd csak később tudok utánanézni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák