Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Geth #119251 üzenetére

    1. A Fast Boot BIOS szolgáltatás, nem pedig OS szolgáltatás (nem keverendő a Fast Startup-al), azaz bekapcsolva, többek közt pl. az USB portokat nem inicializálja deszka, függetlenül attól, hogy Legacy (CSM) avagy UEFI módban van a BIOS.
    (Általában így van, de láttam már bimbiacél deszkát, ahol kb. tökmindeggy...)

    2. 2TB alatti meghajtóról való boot-nál nem kell UEFI

    3. Secure Boot akkor kell, ha UEFI módban lett telepítve az OS (2TB-nál kisebb kapacitású meghajtó esetén is), ha védeni akarod a boot-folyamatot és az UEFI Firmware-ben található driver-eket (most nagyon leegyszerűsítve írtam). MBR esetén az UEFI FW locked (le van zárva, nincs mit védeni, nem is lehet SB-t bekapcsolni)

    4. HTTP Boot - itt nem tudom biztosan, hogy mire gondolsz... (PXE Boot nem Legacy vs. UEFI függő, hálózati telepítést szintén nem érinti a dolog (már, ha erre gondolsz))

    5. Pl nálam annyi "hátrány" van (így, hogy Legacy-ban telepítettem a W10 x64 Pro-t a Samu 970 EVO Plus-ra), hogy a Samsung Magician nem ismeri fel a Brand (nem OEM) meghajtót sem, alkalmatlan bármire (nem gond, mert ha kell, akkor kézzel lefrissítem a FW-t pl..) samsung_magician_6_1_0_970_evo_plus_erroronlegacy

    6. RollBack RX-t használok, az egyből titkosítja az MBR-t, oda semmi sem ír többet, csak ha engedem. Például Live Linux-ok vagy pl. Linux bázisú víruskergetők nem is látják a Samut (nincs mit kijelölni, felcsatolni stb stb), hehehe... ;]

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák