Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vimes

    senior tag

    Sziasztok,

    találkozott már valaki felvillanó cmd ablakkal? Időközönként felbukkan, de kb. fél másodperc se telik el, el is tűnik, el se lehet olvasni egyáltalán, az ablak címsorát hogy mi az. Néhány napja figyeltem fel erre.

    Ezt a linket találtam. Végigellenőriztem a gépet Malwarebytes-al (ezt amúgy is naponta szoktam), az ESET OnLine Scannerrel is azok nem találtak semmit. A SuperAntiSypeware talált egyedül tracking cookie-kat (121 db-ot), azokat kitakarítottam, bár nem hinném hogy ez, vagy valami fertőzés lenne az oka a problémának. Különben minen szoftver a gépen eredeti (OS és felhasználói programok egyaránt), szóval ilyen eredete sem lehet. :F

    Én magam nem telepítettem új programot a gépre mostanában. Viszont települt 26-án az Office 365 ProPlus (új verziója/valami frissítése?), állítólag valami Office-al kapcsolatos "dolog" is okozhat flash-elő cmd-t (óránként egyszer), a feladatütemezőben kellett kikapcsolni egy task-ot, nem tudom ez az oka-e a problémának, (remélem mert akkor megoldotam :D )

    Másik "gyakori ok", amit a netes kuatásom során találtam, hogy az ipconfig okozza a felvillanó cmd ablakot, de mivel nem tudom a címsort elolvasni, így fogalmam sincs, hogy nálam is ez e a gond.
    Ha esetleg valaki találkozott már hasonló esettel, vagy van valami sejtése (neadj isten pontosan tudja), mi okozhatja a problémát, annak nagyon örülnék. Köszönöm előre is!

    Szerk.:
    Itt ajánlották a Microsoft Saefty Scannert is, de nálam az nem akart elindulni Win 8.1 alatt, mikor esetleges fertőzés után kutattam a gépen.

    [ Szerkesztve ]

    "Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

Új hozzászólás Aktív témák