Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SamSem58

    aktív tag

    válasz Doky586 #50652 üzenetére

    Mivel az éjszaka lemaradt az ad szerverek listájának linkje, pótolva a linket újra feldobtam a leírást.
    tehát nem a szereplési vágytól fűtve tettem közzé újra :)

    Sziasztok,

    Egy hasznos dolgot kívánok megosztani veletek, konkrétan azt, hogy lehet a Microsoft Edge böngészőben, illetve a Windows 10-ben blokkolni a hirdetéseket. Talán nem tévedek, abban, hogy ez sok Windows 7 rendszerről - Windows 10-re váltó fórumtársamnak jól jöhet.

    Microsoft Edge - Adblock létrehozása - Útmutató

    1. lépés: nyisd meg a Start menüt és keresd meg a Jegyzettömb alkalmazást.

    2. lépés: kattints jobb egér gombbal a Jegyzettömb ikonra, és válaszd a Futtatás rendszergazdaként parancsot. Ez azért fontos, mert a hosts fájl szerkesztéséhez emelt szintű (rendszergazdai) szerkesztő jogosultság szükséges.

    3. lépés: a jegyzettömbben válaszd a Fájl> Megnyitás parancsot és nyisd meg a "C:\Windows\System32\driver\setc - könyvtárban a hosts fájlt. A fájlnak nincs és mentés után sem lesz kiterjesztése!

    4. lépés: töltsd le az ad szerverek listáját, hogy mely linkeket kell blokkolni. A letöltött txt fájlt nyisd meg és másold a jegyzettömbbel. (ha az Edge-vel töltöd le, akkor eleve a jegyzettömbben nyílik meg)

    5. lépés: a letöltött fájl tartalmát illeszd be a hosts fájl végére., majd ezt mentsd el a Ctrl + S billentyű kombinációval.

    6. lépés: indítsd újra a gépet és élvezd a teljesen ad-mentes Windows 10 telepítést. :)

    Azt, hogy az Edge, illetve a Windows 10 reklám mentes lehet - Larry Darrell-nek köszönhetjük!

    Az AdBlock eredeti angol nyelvű leírása

    Bár Larry Darrell nem írja én mégis javaslom, hogy az eredeti hosts fájlról készüljön biztonsági mentés egy másik könyvtárba!

    A leírt hirdetés blokkoló "alkalmazást" megcsináltam a saját gépemen és azt tapasztaltam, hogy határozottan jó és üzemképes, nem okoz semmilyen zavart vagy problémát.

    Mindezek ellenére mindenki a saját felelősségére végezze el a leírtakat. Nem tudok felelősséget vállalni az esetleges hibákért!

    [ Szerkesztve ]

    Samsem

Új hozzászólás Aktív témák