Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz Fire/SOUL/CD #39028 üzenetére

    Kényelmi okból szeretném, ha nem eltávolítva lenne a rendszerből. A rázkódás alkalomszerű és mivel kizárólag az említett anyagok vannak rajta, a rendszer alaphelyzetben nem használja a HDD-t.
    Természetesen a letiltás/engedélyezés a legtökéletesebb megoldás, de hacsak nincs valami jó script a kényelmes használatára, elvetném jelen esetben.

    Elméletileg az imént találtam egy programot (hddscan), ami egyéb funkciói mellett tud ilyet is, de még nem volt alkalmam kipróbálni.

    Elképzelhető, hogy nincs is szükség az egészre, mivel úgy tudom a laptop hdd-k elég hamar parkolják a fejet annak ellenére, hogy a motort nem kapcsolják le. Ez gondolom ad azért elég védelmet. Csupán egy opcióként szeretném a manuális leállítást. Láttam keresgélés közben valahol pár infót, hogy miként kérhető le az állapota a hdd-nek és küldhető neki parancs. Ha nem találok kész megoldást rá, akár írható is egy egyszerű program is, ami megoldja, de feleslegesen nem vacakolnék vele.

    LonGleY: SSD (ezt nem érdekli a rázkódás) + külső merevlemez használata (ezt akkor dugod rá a gépre, mikor biztonságos a terep). Problem solved.

    Érdekes a probléma megoldó készséged. Egy egyszerű program helyett hardverváltoztatás a feladat megoldáshoz. :) Marketinges szemlélet erősen, de jelen esetben ezt a lehetőséget elvetném.

Új hozzászólás Aktív témák