Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz Martin97 #37254 üzenetére

    Bug Check referencia táblázat -> megnyitod, Ctrl + F, beírod a Bug Check Code (BCC)-ot (jelen esetben 124), enter, és egyből a tiédhez ugrik. Továbbá BCC értelmezése. Ezek általános dolgok, amik segíthetnek, ezek pedig konkrétan a te hibádra vonatkoznak. Hasznos programok : WinDBG, DumpCHK, BlueScreenView.

    Itt egyrészt a legfelső sorok az érdekesek:

    This bug check indicates that a fatal hardware error has occurred. -> magyarul hardverhiba történt.

    A te BC kód első paramétered (BCP1) alapján a legfelső írja le a te esetedet. Cause of error oszlopban, azaz a hiba oka oszlopban érdemes elgondolkozni ezen a kifejezésen: A machine check exception occurred. Erre googlezol egyet, és érdekes találatok jönnek ki, a legfelső például egy wikipédia cikk, ami konkrétan leírna, hogy mi lehet a gond nálad: [link]
    Első mondat: A Machine Check Exception (MCE) is a type of computer hardware error that occurs when a computer's central processing unit detects a hardware problem. -> magyarul a CPU hardware hibát észlelt.

    Lehetséges okok: túlmelegedés, overclock, rosszul van feltéve a processzor, vagy a processzor hűtése, vagy sz@r a tápod, továbbá érdemes a RAMokat is ellenőrizni, megfelelően van-e bent, illetve érdemes futtatni egy memtest-et is.

    Ha ezek 100%-osan ki lettek zárva, akkor szoftver gond is lehet. Computer software can also cause MCE errors (normally by corrupting data which programs read or write). For example, software performing read or write operations from or to non-existent memory regions can lead to confusion for the processor and/or the system bus. Accessing memory marked off-limits by UEFI may cause MCE errors. Ez kevésbé valoszinűbb.

    Gondoltam több értelme van így válaszolni, hogy leírom, hogy tudod könnyen kideríteni a gondot, mint ha csak leírom 1 mondatban hogy mit csinálj.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák