Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ShERiFF91

    csendes tag

    Sziasztok!

    Bocsi, ha rossz helyre írok, de hatalmas problémám lenne, lassan már aludni sem tudok. :)

    A probléma az, hogy a monitorom felbontása egyik pillanatról a másikra (bármilyen felhasználói beavatkozás nélkül) megváltozott 1024*768-ra az 1920*1080-ról és innen nem tudok visszaváltani.

    Videokártya: GV-N560OC-1GI GTX560 1GB PCIE
    Monitor: LG M2450D
    Kábel: 1.4 miniHDMI - HDMI aranyozott

    Amiket próbáltam:
    -Windows vezérlőpult "képernyő" menüpontjában felbontást váltani (1024*768 a legnagyobb)
    -nVidia driverben felbontást váltani (itt látszik már az 1080p-s felbontás, de amikor próbálok váltani rá, akkor visszaugrik 1024*768-ra)
    -nVidia driver törlése (driver sweeper), majd új feltelepítése (többet is próbáltam: 314.14, 314.07, 307.74)
    -monitor driver keresése (de nincs... :( )
    -másik videokártyával (Sapphire hd4890 OC, HDMI-HDMI kábellel, de itt nem is kap jelet a monitor, pedig a kártya kb 98%, hogy jó.)
    -windows reinstall
    -teljesen másik géppel próbáltam a monitort meg a HDMI-HDMI kábelt, ezeknek a hibája kizárható, mivel a másik géppel működött fullHD-ban is.

    És ami a legérdekesebb, hogy DVI porton keresztül (DVI-VGA átalakító, VGA kábel) működik 1920*1080-as felbontásban, mindkét kártyával, csak ugye rosszabb minőségben.

    Ezek alapján én úgy gondolom, hogy valami szoftveres baja van, de fogalmam sincs, hogy mi lehet, főleg a windows újratelepítése után...(itt megjegyezném azért, hogy a 2TB-os vinyómból csak a rendszer partíciót formáztam a telepítésnél, mert a többin fontos fájlok vannak. nem tudom mennyire lényeges, de azért leírtam. :) )

    Na most azért írok ebbe a topicba, mert egy másikban már behatároltuk, hogy valószínűleg szoftveres hiba lesz, leginkább abbóbl kiindulva, hogy amennyiben HDMI kábellel csatlakozok, akkor a windows boot képernyő ilyen:

    Pedig elméletileg ugye ilyennek kéne lennie:

    Annak ellenére, hogy normál módban indítom, lehet, hogy valami miatt átvált csökkentett módra és emiatt lesz más a felbontás, és emiatt nem tudom azt változtatni? Vagy mi lehet a probléma?

    Remélem tudtok segíteni, a kezetekben a jövőm! :)
    Előre is nagyon szépen köszi!

    Üdv,
    Luki

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák