Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz pinnacle #22615 üzenetére

    "MSE, Malwarebytes, Comodo, Sandboxie van a gépen."
    Ez már önmagában érdekes felállás, csak remélem, hogy az MBAM Free és a Comodo tűzfal értendő a dolgon.

    "SATA-ra telepítés után váltottam.
    Itt vannak a BIOS beállítások, ha tudod nézd meg légy szíves. EIST be volt kapcsolva. Ez nem ahhoz kell, hogy ne maximumon tekerjen üresjáratban? AHCI beállítás. S3(STR)-re van állítva, de gondolom ez az alvó állapothoz kell.
    9.3.0.1021 Chipset driver van fent."

    Hát ezt "röviden" elintézem, minden le van írva: [link] :DDD

    "Lehet, hogy az egyik lemezre újratelepítem a Win7-t. Semmi drivert ne tegyek fel, mert a Windows úgyis telepíti magától mindent, ami szükséges?"
    Ezt nem mondtam, hogy mindent fel fog ismerni. A lényeg az, hogy nem az első dolog megfogni az all in one chipset telepítőt és hajrá...
    Először be kell kukkantani az eszközkezelőbe, hogy milyen ismeretlen eszközök vannak. Természetesen vannak olyan driverek, amiket mindenképp felszokás telepíteni, pl tipikusan a VGA és hangkari driverek, ezzel lehet kezdeni(lehet, hogy ezek is tüntetnek el ismeretlen eszközöket, tipikusan SM bus drivereket pakolnak fel)
    Ezután irány a Windows Update, keresni frissítéseket(elsőre a kötelezőeket nem kell felpakolni, a cél, hogy az ismeretlen eszközöket eltüntessük) és általában szokott jönni szépen driver az ismeretlen eszközökhöz, gyakran a nem kötelező frissítések közt (pl ATIK/APIC/IMEI/WLAN/Display stb)

    Ha így is maradnak ismeretlen eszközök, akkor nyúlunk az all in one chipsethez, de nem úgy, hogy setup aztán had szóljon, hanem úgy, hogy kitömöríted egy mappába(a legtöbb ilyen chipset driver ilyen)
    Ha ez megvan, akkor manuálisan az eszközkezelőből, az ismeretlen eszközön jobb egér/illesztőprogi frissítése és betallózzuk azt a mappát, ahova korábban ki lett a tömörítve chipset.
    Majd az OS megkeresi benne és ha megtalálja fel is teszi a szükséges driver-t és ami a legfontosabb, hogy csak azt az egy driver-t.

    Ha még ezután is marad ismeretlen eszköz(sajnos ez sem túl ritka jelenség, vannak olyan esetek, amikor a gyártó egyszerűen "elfelejt" mellékelni drivert), akkor ki kell deríteni, hogy mi az, ehhez az ismeretlen eszköz hardverazonosítóját hívjuk segítségül, de ez már egy másik történet.

    Nyilván ez a felvázolt módszer macerásabb, mint elindítani egy setup.exe-t, de hidd el, megéri.

    "Egyébként nem is értem, hogy hibernált állapotból, hogy tud bekapcsolni a gép, amikor nincs is áram benne. Alvó állapotban a RAM-ba ment, tehát van minimális áramfelvétel, de a hibernált nem olyan mintha ki lenne kapcsolva?"
    Mi a különbség az alvó állapot, a hibernálás és a hibrid alvás között?

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák