Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Steelmanus #16373 üzenetére

    A HDD Delay nincs kapcsolatban a SMART-al. (Ez utóbbi különböző, a meghajtót érintő statisztikai/diagnosztikai/hibajavítási stb adatokat szolgáltat: Hard Disk Sentinel S.M.A.R.T list)
    A SMART legyen mindig bekapcsolva a BIOS-ban..

    A HDD Delay-nek a szakmában csak "álmos" hdd-knek nevezett meghajtóknál van/lehet szerepe, ezek azok a hdd-k, amelyek lassan "ébrednek". Ez az "ébredés" nem más, mint a hdd-k inicializálási procedúrája, ami akkor lép életbe, amikor bekapcsolod a gépet(újraindításnál nem, sajnos sokan ezért rontják el a SSD-k/HDD-k firmware frissítését, mert csak újraindítják a gépet, nem leállítják).
    Ez az, amikor hallod, hogy felpörög hdd, parkolózónából kimozdítja a fejeket (ez az ami különböző "csattogással" jár), a firmware lefuttat gyors-diagnosztikát, majd csak ezt az időt követően tudja elérni a BIOS és beolvasni róla a szükséges infókat.
    Az "álmos" hdd-knél ez az idő lehet több, mint 5 sec, azaz, ha a BIOS-ban ez 5 sec-re van állítva, akkor a BIOS nem ismerné fel az "álmos" HDD-t.
    A HDD Delay-t túl kis értékre nem célszerű állítani, jó az, ahogy alapban a BIOS beállítja, nem arról van szó, hogy 15 sec-re állítva ki is lesz várva a 15 sec, csak arról, hogy max 15 sec-ig próbálja felismerni a HDD-t.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák