Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz moma #16151 üzenetére

    Húzd le azt a HDD-t, amire a W7-t szánod. Linux elindul így?
    Ha igen, akkor a W7-nek szánt HDD-ről minden mehet a levesbe?
    Ha igen, akkor ezen bejegyzésem szerint jár el, bár őszintén szólva azt nem tudom, hogy most AHCI avagy IDE módban van-e a SATA üzemmód a BIOS-ban és annak a Linux-ra nézve milyen következménye lesz, ha átállítod AHCI üzemmódra. (Windows 7 esetén telepítést követően is át lehet állni IDE-ről AHCI-re, de nem csak úgy, hogy simán átállítom a BIOS-ban, mert akkor a W7 nem is indul el már. Ezt nem tudom, hogy Linux esetén is van-e ilyen jelenség, szóval ennek járj utána valamelyik Linux topikban)

    Maarki
    A 3 DVD-t pusztán a telepítés miatt nem kell újra létrehozni, a beépített factory Defaults (vagy hasonló nevű szolgáltatás) teljes újratelepítést tud elvégezni. Sajnos ez azzal jár -amit említettél is és szeretnél elkerülni-, hogy több, a gyártó által készített utility-t is felpakol, amik valóban csak zavaróak és sokszor csak az erőforrásokat eszik. Némely lapos recovery lehetőségei közt részletesebben lehet választani, azaz meg lehet adni, hogy csak az OS-t és a driver-eket telepítse fel, az egyéb alkalmazásokat ne. Ha erre nincs lehetőség, akkor marad, hogy valahonnan kell szerezni egy OA telepítőt ("legrosszabb" esetben a gyártótól).
    Annyit még megpróbálhatsz, hogy egy azonos verziójú OEM telepítőt beszerzel és egy másik gépen megpróbálod feltelepíteni és megadni a lapos alján lévő OA kulcsot. Ha elfogadja, akkor szerencséd van.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák