Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz Weareus #8346 üzenetére

    Venned kell egy masszív aluházas passzív tápot, és annak a legnagyobb "tetőelemét" kicserélni vizesblokkra. Ez az egyetlen biztonságos megoldás. Anno Antec Phantom-okat vizeztek le így páran. Sajna ez azt is jelenti, hogy a plafon teljesítmény 400-500W.

    Asbee: Kivéve, ha a víz szalad meg, mert az ellen nem véd. :P

    Egyébként a védelem nincs ám felkészítve mindenre! Pl a legtöbb tápban nincs rövidzár elleni védelem az 5 és 12V-os ág közt, csak a föld irányában. Vagyis ha valaki alkalmazza az oly népszerű 7V-os tápolást, akkor egy rövidzár a ventiben el is füstöli a tápot, rosszabb esetben meg átmehet a 12V az 5V-os ágra.

    Ugyanez igaz a hővédelemre. A tápok hűtése egységes. Nincs olyan eshetőség, hogy csak a táp egyik részén megy el a hűtés. Ebből következik, hogy a hővédelmet a melegedésre leginkább hajlamos alkatrészek védelmére csinálják meg. Ha ezek az alkatrészek leválasztódnak a hűtőkörről, és az eredeti hűtés megszűnik, akkor a hővédelem úgy fogja látni, hogy minden rendben van, míg a melegedésre kevésbé hajlamos, de hűtést feltétlenül igénylő alkatrészek megfőhetnek.

    TaaT: Van még pár ilyen csoda a hőskorból: 1, 2, 3...

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák