Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ittakary

    nagyúr

    Sziasztok.

    Végső elkeseredésemben írok ide, mert lassan tényleg tanácstalan vagyok.

    UPC 120mbites netünk van, ami két nappal ezelőttig hibátlanul üzemelt a gépemen maximális sávszéllel. Minden eszközöm 1 gigabites (router WR1043ND és PC hálókártya).

    a fő tünet: 3 napja a gépemen 1-2 / 4-6 / 25-30 mbit mérhető. Eleinte UPC gondokra gyanakodtam, hiszen a gépemet én tartom karban, soha semmi baj nem volt vele. Utána vettem észre, hogy a hálózat többi gépén jön a 120mbit.

    Próbáltam másik hálókábellel, hátha szálszakadás van valahol. Ugyanaz. Próbáltam ugyanazon porton másik PCvel. Azon tökéletesen ment a 120mbit.

    Leszűkítettem a hiba lehetőségét az én gépemre: a sebesség valamilyen oknál fogva TÖREDÉKE annak, aminek kellene lennie... 3-4mbitet mérek most :)

    Ja igen a mért helyek: speedtest.upc.hu és speedtest.net / Kecskemét szokott lenni a szokásos teszthelyem lenni :) A két adat összhangban mutatja ugyanazt a 3-4mbitet.

    És akkor most jöjjön az érdekes rész: Windows 7-en éltem idáig, itt lett meg a baj. Feltelepítettem VHD-be egy Windows 8.1-et és JÓ LETT. Úgy fellelkesültem, hogy felelepítettem éles rendszernek is egy W8.1-et, legyalulva az eddig éles rendszeremet :) De ami a lényeg: miután elkezdtem belakni, észrevettem, hogy ÚJFENT a szar értékekre süllyedt a netem: 3-4mbit...

    A feltöltés idáig minden esetben érintetlenül maradt 10mbit (UPC névleges sávszél, szóval ez hibátlan)

    Mivel a sávszélességemet babrálja valami, és ráadásul így, életemben először arra gyanakodtam, hogy vírus lehet: mivel ellenőrizzem ezt? Kb két hete váltottam Avast Free-re az MSE-ről és most a W8.1-en semmi extrát nem telepítettem fel.

    A két rendszerben a közös pont egyedül a 2TB-os HDD-m, amit nem formáztam még le, mivel félig tele van cuccokkal és nem szívesen gyalulnám le csak úgy. Lehetséges hogy a HDDn bújt meg valami?

    Létezik hogy hardveres gond, ami újratelepítéstől megjavul majd utána újra elromlik?

    Előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák