Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1957 üzenetére

    Elfelejtettem leírni, hogy én milyen beállításokat használok Mercallihoz. Leírom, hátha hasznát veszed:

    - Pan shoot smoothing: 15 (ez csinálja a stabilizálás nagyrészét, nem szabad nagyra venni, mert elkezdhet hullámzani akkor itt ott a kép).

    - Most nem jut eszembe mi a neve, a Pan shoot smoothing-tól jobbra van fölül valami border nevű beállítás, azt én 10-15-re állítom, amíg az analízisben el nem tűnnek a felkiáltójelek, de ha nem tűnik el egy vagy kettő, akkor nem veszem nagyon fel, mert akkor sokat levág a képből. Végül is nem baj, ha bennemarad a videóban pár problémás pont, az annyira nem látszik. De ha nagy a látószög, hagyhatod az alapbeállításon is, és akkor stabilabb lessz azzal a nagy értékkel a kép.

    - Rotating motion compensation (ez ott van a jobb oldali menüben): nálam mindig 80-on van.

    - Zoom compensation: ha van zoomolás a videón, nálam ez mindig az alapbeállítás felére van véve. Ha nincs, akkor én ezt kikapcsolom

    - A többi irányt (valamilyen Horizontal meg Vertical Tilt) én nem szoktam stabilizálni, szerintem azokat ritkán kell.

    Ezen felül nálam mindig be van kapcsolva a Cmos szenzorra a Rolling Shutter Correction. Az fontos.

    Mikor kimented, az alapbeállított fromátumok közül szerintem a Standard WMV Low Quality a legjobb. Hiába low quality-t ír, nagy fájlt csinál és jó minőségűt, nem is értem miért ezt a nevet adták neki. De ha telepítessz egyéb kodekeket a gépre, azokat is látni fogja a Mercalli, és azokat is tudod benne választani megm állítani is a paramétereiket, mert olyankor megnyitja neked a paraméterbeállításait a kodeknek.

Új hozzászólás Aktív témák