Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ck.

    addikt

    válasz Kohautech #3154 üzenetére

    Jaja, szinte majdnem minden a Sony mellett szól, a kényelmet leszámítva. Éppen ezért nehéz a döntés, mert nagyon úgy fest, hogy a jobb hangzás és a komfortos viselet kerül a mérleg két oldalára.
    Lehet, hogy beképzelem, de az XM3 esetében mintha már pár percnyi viselés után jobban melegedne a fülem, mint a QC35 II esetén 1+ órányi használat során. Valamint a Sony esetén a "clamping force" is erősebbnek érződik, mintha jobban nyomná össze két oldalt a fejemet, pedig nem vagyok nagyképű, de lehet csak placebo effekt. :D
    Na azért a Sony sem kényelmetlen, sőt nagyon is komfortos az is, de valahogy a Bose fülkagylója máshogy van kialakítva, jobban idomul az emberi fül formájához, ferdén van kialakítva az egész bélés és sokkal mélyebben is ül. Nem tudom összességében melyik a fontosabb, a hangzás vs kényelem, mert egy fejesnél tulajdonképp mindkettő az, nagyon is.
    A végén még megtartom mindkettőt, vagy feldobok majd utolsó nap egy érmét... :))

    #3155 bigmasterg:

    Igen, a hangzásképet jól irtad le és valójában tényleg egy több órás session során jön ki, hogy hosszabb távon melyik hallgathatóbb. Én jelenleg mindkét modellben látok előnyt és hátrányt is, ezért megy a sok vacilla...valószínű, hogy ha rögtön a Sony-val indítottam volna, akkor tökéletesen megfelelt volna az is és nem hiányozna a Bose kényelme sem, ha nem tudom hogy milyen (ha egyáltalán tényleg van lényegi különbség és nem csak beképzelem)

    Neked, hogy hogy az NC700-ra esett a választás? Volt korábbi tapasztalatod a másik kettővel is?
    Nálam a kevésbé kompakt méret és tárolás miatt, valamint a nem összehajtható kialakítás miatt már nem jött szóba és a legtöbb tesztben őt hozták ki a legszorosabbnak, ami nálam negatív tényező. Ettől függetlenül persze lehet, hogy nagyon komfortos az is.
    Majd ha kibontottad és megvolt a beüzemelés, megnéznéd nekem a hanghívásokat? Konkrétan, hogy a kicsörgés pillanatában amikor bekapcsol a mikrofon, akkor hallasz-e egy statikus fehér zajt a hattérben folyamatosan zúgni? Nem túl hangos, de nálam folyamatosan ott van amíg le nem rakom a hívást. Zene közben és készenlétben egyáltalán nem jelentkezik. Este majd megpróbálom felvenni, hogy konkrétan miről van szó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák