Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ck.

    addikt

    válasz Kohautech #3132 üzenetére

    Köszi szépen, hát ez nehezebb lesz mint gondoltam... :)
    Egyelőre csak néhány órás tapasztalatom van, ha egyáltalán ezt a rövid időt lehet annak nevezni.

    Ami rögtön az elején feltűnt, hogy a Sony WH-1000XM3 beüzemelése esetében, hogy a beállítások sokkal részletesebbek (hangszín, ambient mód, automatikus zajszűrés és üzemmód váltás, fül feltérképezés és finomhangolás, nyomás kiegyenliítés, stb.), ellentétben a Bose QuiteComfort 35 II-vel, ahol sokkal kevesebb dolgot lehet beállítani, nincs dedikált ambient mód, környezeti hangok vagy épp beszédhang felerősítése, csak a zajkioltás 3 állása: magas, alacsony vagy ki.
    Ezáltal a Bose appja kicsit egyszerűbbnek tűnik, mig a Sonynál opcióként ott van a beállítások széles tárháza.
    Mindkét app lehet valakinek előny és hátrány is, egyéni preferencia kérdése, van aki az egyszerűség híve, van aki szereti az apró részleteket is egyéni ízlésére szabni.

    Zene szempontjából ami elsőre feltűnt, talán csak placebó, talán valós tapasztalat, de az XM3 hangja színesebbnek, teltebbnek, játékosabbnak hatott. Mind a magas, közép és mély tartományban dinamikusabbnak, teltebbnek éreztem első blikkre. Aztán persze lehet, hogy tévedek.
    De a Bose hangképe olyan laposabb, szürkébbnek tűnik mellette, de lehet úgy is fogalmazni, hogy kiegyenlítetteb...persze ígyis nagyon jól, szépen szól, csak nincs benne annyi játék és dinamizmus, legalábbis hirtelen egymás mellett ahogy próbálgattam a kettőt, valami ilyesmi szűrődött le, de attól még az is nagyon szépen szól.
    Ami viszont biztosan nem placebó, az a hangerő, a Sony jóval hangosabb.

    A zajszűrést még nem volt alkalmam zajosabb környezetben vagy tömegközlekedésen tesztelni, de az utcán séta közben rendkívül hatásosnak bizonyult, a Bosenak sem kell szégyenkeznie, de a Sony mintha többet kiszűrne, de ezt még próbálom holnap buszon letesztelni.

    Kényelem szempontjából viszont bajba vagyok....tegnap bő fél óra használat után úgy éreztem, hogy egyrészt a füleim eléggé bemelegedtek és nem tűnt annyira kényelmesnek már úgy 40 perc után. Lehet, hogy csak amiatt, mert a QC35 II-höz voltam hozzászokva, mindesetre amint levettem egyből felpróbáltam a Bose-t kíváncsiságból és mintha fellélegzett volna a fülem és sokkal kényelmesebbnek bizonyult a Sony-hoz képest, kevésbé szorította a fejemet is, egyzerűen megkönnyebbültséget éreztem, ami nem jó előjel első fél óra tapasztalat alapján a Sony-t illetően.
    A fülpárna ugyan puhábbnak tűnik, de maga a "barlang" az nincs olyan mély és ferdén süllyesztett, mint a Bose esetében, talán ez a legfőbb oka a diszkomfort, illetve a fül melegedésének. Valahogy a QC35 II esetében, mintha a fül pontos formájára szabták volna a párna teljes kialakítását.

    Hanghívás során a mikrofon bekapcsolása idejére nem jelenik meg a statikus fehér zaj a Sony esetében, ami ellenben a Bose-nál sajnos jelen van. Érdekes csakis a hívás esetén tapasztaltam ezt, zene során vagy készenlétben nincs semmi ilyes, csak a hívások idejére, de amint lerakom, meg is szűnik a jelenség. A Bose community oldalán sokan jelezték, tehát nem egyedi eset, de megoldás nem érkezett rá. Viszont hovatovább, az NC-700 esetén is többen írják ugyanezt a statikus zaj jelenséget, abban a pillanatban ahogy elindítják a hívást és elkezd kicsörögni. Ezek alapján valahogy a mikrofon és a hangszóró hívások során interferál, legalábbis ez tűnik a leglogikusabb magyarázatnak. De ezek szerint mivel még a legújabb zászlóshajójuknál is ugyanez fennáll, akkor az enyém nem hibás vagy ha igen, akkor az összes az. Hiába is cseréltetném ki egy másikra, valószínű ugyanilyen lenne. Tulajdonképp együtt lehet vele élni, csak egy picit zavaró, rögtön feltűnt az első hívás során a csendes szobában.

    Végleges konklúzió még odébb van a 2 fejest illetően. Ma már pár órát használtam az XM3-at, határozottan kényelmesebb, mint tegnap, jobban belőttem a pánt hosszát is és kezdek vmennyire már hozzászokni is szerintem. Viszont ettől függetlenül továbbra is szorosabbnak érződik a "clamping force" a Bose-hoz képest és emlékeim szerint a dobozból kivéve komfort szempontjából a QC35 II nem kívánkozott le annyira hamar a fejemről, mint az XM3.

    Van még néhány napom hátra a 14 napos visszaküldésből a QC35-öt illetően, próbálom nem elsietni a döntést, hogy melyik maradjon. Jelen pillanatban nagyon úgy tűnik, hogy a hangzás (erősen szubjektív), zajszűrés és hanghívások vs kényelem és könnyebb viselet lesz az egyik döntő pont.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák