- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topik célja, hogy a félresikerült üzleteket itt megbeszélhessék a felek, ha azt nyilvánosan szeretnék megtenni.
További tudnivalók >>>
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
Lenne egy kis problémám. Tehát a minap eladtam a Genus hangfalamat a Prohardveren egy kollégának (997 napja van fent, értékelése nincs). Itthon hibátlanul szuperált a hangfalpáros, annyi hibája volt hogy a porvédők közepe picit be volt nyomva, ezt én így vettem, garanciába visszaküldtem emiatt, és nem cserélték mert nem zavart semmit, bár szerintem sem zavart, tökéletesen működött, viszont telefelejtettem említeni, ő meg semmi ilyesmit nem kérdezett szóval átsiklottam felette. De tényleg csak azért mert fölötte van a védőháló és ne látszik, illetve nem befolyásol semmit, mert két kis porvédő műanyag gumiszerű dolog, tehát nem igazán van jelentősége. Utánvéttel adtam fel, mert így kérte, személyesen nem tudta volna kipróbálni.
Tehát megérkezett az újonc kollégához, aki rögtön olyan levelet küldött hogy recseg, meg be van szakadva a dóm ("Mind a két sejemdóm bevan szaggatva ezért magas tartományban recseg").
Én ezt kicsit kétlem, végül az állítás arra módosult hogy be van nyomódva a porvédő, amit mondtam neki hogy csak az lehet, mert a dóm hibátlan.
Azután azzal jött hogy azért nem működik a dóm magas tartományban mert sz@r... ("jahh és linkeld be a haverjaidnak PH-n: http://en.wikipedia.org/wiki/Tweeter az a memránja és ezekszerint ezért nem szuperál a magas tartományokba !")
Azután persze rögtön más lett a dologból, miszerint nem a hangzásban zavarja, hanem hogy be van nyomódva a porvédő... ("Nem érted hogy nem a recsegés a bajom ? Hanem hogy bevan nyomva ? És ezt nekem soha nem cserélné ki senki mivel te barmoltad össze. Vagy ha nem te akkor nem cseréltetted ki 3 napon belül. Szóval nem kell a mellébeszélés sérülten adtad el, beismerted teis hogy már nálad is ilyen volt, ezt nem tudattad velem így csaló vagy és lényegtelen hogy befolyásolja e a működést. Aludj rá 1et találd ki mit szeretnél, én felajánlottam egy nagyon korrekt megoldást, ha tudsz jobbat ird le, ha nem akkor majd megegyezünk másképp")
De ez zavarja a hangzásban és adjam neki vissza a termék árát + pk.-t.
Még ilyen nem történt velem, nem szeretnék problémát magamnak, és azt sem hogy ha visszaküldi, ne olyan állapotban legyen mint ahogy elküldtem. A termékre még van garancia bőven. Esetleg valami tanács?"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
Azóta ez van...
Tehát kézzel visszaállította, a rendőrségtől elzavarták emiatt és a bírósághoz küldték. Most kéri vissza az árát vagy beperel . Mondtam neki hogy kifizetem a két műanyagot (két műanyag dóm porvédő ami be volt nyomódva) és tehet rá újat (minek mikor kézzel origi állapotba hozta ), de ő új dómokat akar bele venni. Kicsit idegesít, ahogy nézem itt a PH-n nincs semmi értékelése, a vaterán van, de ott érdekes üzletei is vannak/voltak .
Azért kérek tanácsot mert még én sem tudom hogy mit tegyek.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #903 üzenetére
Úgy néz ki be leszek perelve, mert nem fogadja el az ajánlatomat . Fasza .
-
Tothgera30
Ármester
válasz Silent77 #905 üzenetére
13 ezer forint, uv.-s postával együtt 15 ezer forint - [link].
A hiba - [link].
Ilyen újonnan - [link].
Sajnos elfejtettem említeni a hibát, persze mentségemre legyen mondva hogy én így vettem újonnan, akkor megkérdeztem és mondták hogy semmiben nem befolyásol, így ráraktam a szövetet és használtam, tehát rég el is felejtettem. Ő nem élt a személyes átvétellel, így postán küldtem, uv.-val. Kibontás után azt mondta hogy be van szakadva a dóm és hogy recseg, mint utólag kiderült ez nem igaz (garanciapír nála, esetleg intéztem volna ha hibája lenne, ezt mondtam is neki), tehát hazudott. Én elismertem a hibát, mondtam hogy kifizetem a két porvédő árát, erre ős csak a hangfal árát szerette volna visszakapni (pk.-val együtt), vagy vegyek neki bele két új dómot, mikor ezeknek semmi baja nincs. Természetesen én egyikbe sem mentem bele, azóta volt a rendőrségen ahonnan elküldték hogy indítson polgári peres eljárást.
ui.: Egy halk megjegyzés: Szerintem jól meghajtotta hangfalat, hogy valami baja lett és ezért szeretné ennyire visszakapni a pénzt, akkor visszaküldene egy lelakott hangfalat, akkor sohasem bizonyítom be hogy nem nálam lett ilyen, ezért én nem karom visszavenni tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz dvdbackuper #907 üzenetére
A rendőrségről elhajtották, ezért akar polgári peres eljárást indítani belőle. De eleve hazugsággal nyitott számomra, tehát nem tudom mi lesz a vallomásában. Ha korrekt lett volna és őszintén elmondja a véleményét (pl.: Hmm, izé, nekem ez annyira nem tetszik) akkor visszafizetem az árát és visszaveszem, de az hogy az elején már hazudik, ez nálam kiverte a biztosítékot.
Épp az a lényeg hogy két kis gumi/műanyag ami be volt nyomódva rajta (kézzel vagy tűvel helyreállítható amit azóta meg is tett, tehát azóta termék hibátlan) vagy 300Ft újonnan, én mondtam neki hogy 500Ft-ot utalok és hagyjon békén, de azóta zaklat privátban. Viszont mint írtam, járt szervizben ahol megállapították, úgyhogy ez semmiben sem befolyásolja a hangzást, érdekes módon nála mégis recsegett emiatt.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Silent77 #911 üzenetére
Ezt írta akkor: "Egyébként nem fogok belőle ügyet csinálni, sajnos most épp pereskedünk 6000 az ügyvéd óránként, csak gondoltam jobb belátásra birlak, de ez akárhogy is nézzük jó nagy átbaszás volt..."
Szerintem is nagyon érdekes, de már mindegy, úgy néz ki hogy lezártuk az ügyet.
-
Tothgera30
Ármester
válasz #92415744 #913 üzenetére
Ez így igaz, személyes átvételt felajánlottam, 60km-re elcipeltem volna, de ő rögtön uv.-vel kérdezte.
Ami túl olcsó annak általában van valami baja, ezt úgy hívják hogy "olcsó húsnak híg a leve".
A renoválás annyit jelentett hogy az újával megnyomta a műanyagot és pont kipattant a közepe, eredeti állásba. Mint írtam neki is, engem ez nem zavart, sőt így vettem esetleg kapott volna rá két új műanyagot.
-
Tothgera30
Ármester
Mennyire korrekt az hogy ha tegnap fix áron, alku nélkül lejegeltetek egy terméket, hogy elhozom, megegyezek az eladóval, ma pedig drágábban akarja eladni, mert sok az érdeklődő, miközben már elvileg hétfőn nekem adná fel!? Negatív értékelés, vagy jelentés jogos?
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Olyan esetben mi a teendő ha vásárlok valamit, és nem azt kapom ami a hirdetésben áll (pár hardver és állapot leírása eltérő). Megérkezik, kibontom, szólok a srácnak hogy nem jó. Pár nap múlva nyugtázza hogy tényleg, ős észre se vette. Persze nem ő a tulaj, ő csak feladta, és meghirdette ph-n a terméket. Azóta ph-n is nehezen lehet elérni, 2-3 napja be se lépett, telefont nem veszi, vagy ki van kapcsolva, húzza az időt, ha mégis elérem, mindig arra hivatkozik hogy nem tudott a tulajjal beszélni. Felajánlottam neki hogy A: visszafizeti a vételárat + pk.-t (mivel úgy volt lefixálva hogy azt is ő állja), B: kár-térít egy kisebb összeggel. Szerintetek? Érdemes komolyabban lépnem? Megvan a tulaj száma, lehet rápróbálok ma délután, lehet nem tud az egészről semmit.
-
Tothgera30
Ármester
Hirdetést törölte, de előtte megváltoztatta, tehát nem derül ki hogy nem azok az alkatrészek vannak benne, csak az hogy külsőleg nincs olyan állapotban, bár az a legkevesebb. Hirdetés képét (változtatás előtt) lementettem, privátok listázva, elismerte hogy nem az van benne, ahogy hirdetve volt. Elvileg rendőrségnek lépni kell, mert nem azt kaptam amit vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Még próbálok valamit intézkedni, azután jelentem, ha nem lép semmit.
A termék ára 100 és 150k közzé esik, a kár talán 20 ezer forint lehet. Természetesen közös kiegyezésben, alias "fájdalomdíj" gyanánt írtam 10k-t. Vagy vegye vissza a cuccost, pk.-val, mert kiegyezésünkben nem úgy volt ahogy ő írta.
-
Tothgera30
Ármester
Végül is kiegyeztünk, bár a hibát most nem ismerte el, szerinte a futár hibázott, és szállítás alatt sérülhetett... Bár egy nevetséges összegben (20k negyede), viszont nem kell utánajárkálnom. Mindegy, az 1700Ft-os posta kijön nullára, és még csekély sérüléseket is feledteti velem.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest