Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schlaci

    csendes tag

    Két hónapja módosítottam az előfizetésemet HD-s csomagra. Azóta a HD adásokkal állandó a gondom. Időnként vagy egyeseknél, vagy az összesnél töredezik vagy teljesen elmegy a kép (esőben, havazáskor, sokszor meg jó időjárásban is). Az ügyfélszolgálat nem hajlandó elismerni, hogy nem tudnak stabilan HD jelet biztosítani. Két Kaon beltérink van. Kicseréltem már a 10 éves, 0,3 dB-es fejet egy 0,1 dB-esre, próbáltam finomítania a 80 cm-es antennánk beállításán, a havat mindig lesöpröm a fejről és a tányérról. Ha jól jönnek az adások, akkor a beltérik a következőket írják ki:

    A jelerősség minden adónál 90% körül van.

    10 m--es kábellel a jelminőség az alábbi értékek és 70 % között ingadozik.
    A problémás adók: m1 HD, m2 HD, m5 HD ---- 56%
    RTL Klub HD, History HD, Nat Geo Wild HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD,
    Sport 1 HD ---- 43 %

    20 m-es kábellel (a másik beltérivel) a fenti értékek 36 és 33 %, az m1 HD-nél még ennél is kevesebb, mert annál mindig töredezik a kép.

    Ha összetörik vagy teljesen eltűnik a kép, akkor a beltérik nem írnak ki semmilyen adatot. Tehát nem lehet tudni, hogy probléma esetén milyen értékre esnek le a fenti paraméterek, ill. melyek azok a minimális értékek, amik a jó adáshoz szükségesek. Az ügyfélszolgálat meg nem hajlandó megmondani.

    A felvétellel is gond van, és ott is a HD adásokkal. Feltéve, hogy problémamentes az adás, az SD adásokat bármely pendrájvom jól visszajátsza, a HD felvételek viszont a pendrájvjaimról visszajátszva időnként megállnak, majd kihagyva részeket ugranak egyet. Az ügyfélszolgálat ebben az esetben már adott tanácsot: min. 64 Mb/s írási sebességű pendrájv kell a HD adások jó minőségű felvételéhez. Nekem egyenlőre csak max. 15-ös van.

    Vélemény?

Új hozzászólás Aktív témák