Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Siera

    senior tag

    válasz csana #12475 üzenetére

    Igazad van, a valódi kereslet is feltornászhatja az árakat (lásd: 2011es festive cuccok) szétterülése a piacon.

    Ugyanakkor, én most nem erről a típusú árváltozásról beszélek, és szerintem a fent említett típus egyre kevésbé lesz jellemző a TF2 piacára.
    A valódi kereslet arányának növekedése valóban nem hozna egyensúlyt, de úgy vélem sok esetben enyhítené az árváltozásokat (negatív, pozitív hypeok esetén: retired hats, salvaged crate, karácsonyi cuccok etc.).

    Úgy gondolom, hogy ezek a nagy hullámzások a megegyezésen alapuló áraknak tudhatók be, amik pedig azért megegyezésen alapulók, mivel nincs valódi háttértartalmuk (annyi legalábbis bizonyosan nincs, amennyiért adjuk,vesszük őket, lásd: Burning TC) - aki szerint van (end-userek), azok pedig egyre kevesebben vannak, illetve az össz.-itemmennyiségből arányaiban kevésbé részesednek (lásd: 2x annyi festive cuccot bontottak idén, mint tavaly; jóval több a #40es strange, mint a #30as).

    Szerintem a piac annál érzékenyebb, szeszélyesebb lesz, minél nagyobb a bróker/end-user arány a résztvevők között; ezt úgy vélem, jól példázza a(z) (számomra) értelmetlennek tűnő pozitív key hype.

    Akár kipukkan a lufi, akár nem, én igyekszem a pénzem nagy részét játékokban tartani, mert azoknak a piacát relative stabilnak tartom - persze ez az állítás csak megfelelő gyorsaságú tőkeforgatás mellett érvényes.

Új hozzászólás Aktív témák