Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz menthor #4424 üzenetére

    A 2 USB-vel is tényleg lehet ilyen, pl. nővérem Lenovo N100-asán is a jobboldali 3 USB közül semelyik kettővel sem megy el a 2,5" USB külső vinyóm, de a baloldali egyről meg magában is elmegy. Olvastam egy olyat (asszem talán wikipedia USB szócikkében), hogy bizonyos helyeken alapból csak 100mA-t juttat egy USB-n a vezérlő, és csak akkor ad le többet (elvileg max. 500mA, de vannak laptopok, amik még ezt sem tudják, és vannak gépek amik meg akár 1A-t is tudnak), ha ebben "megegyezik az eszközzel a vezérlő". De mivel a második USB-n csak táp megy, így ezt nyílván nem tudja, így azon max. 100mA megy. Aztán nem tudom mennyire igaz ez, én eddig még csak a fent említett N100-as esetet tapasztaltam, ami esetleg ezzel (is) magyarázható.

    De én amúgy már csináltam olyat, hogy külső tápot a vinyómnak egy másik ATX tápból adtam (az abban a gépben lévő szar Azona táp valamiért épp sokkal jobban cicergett, ha rajta volt a vinyó is - pedig nem is egy túl nagy pluszterhelés).
    De szerintem te a gép saját tápjáról, a Molexen az 5V-ból adjál + áramot a vinyódnak.
    Ez ugye elvileg ugyanaz az ág, amiből az USB is kapja (mondjuk ott még közben ott van a vezérlő rész, de az igazából mindegy).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák