Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz kabelmania27 #44196 üzenetére

    Normális switcheket kell venni, amik tudnak teaminget, így 2x1Gbiten mehet az aggregált forgalom. Egyébként is koliban a gigabites hálózat nem azt jelenti, hogy mindenkinek van gigabitje, mint ahogy a DIGI-nél sem lesz (meg más szolgáltatónál sem), hanem hogy összesen van egy-két gigabit, amit börsztösen használnak az emberek, így a statisztikai multiplexelés elvén az idő nagy részében mindenki viszonylag jó sebességgel férhet hozzá a hálózathoz.

    A gigabites net ábrándja ilyen értelemben mindenképpen félrevezető, mivel ahogy nőnek a csomagokhoz hirdetett sebességek, úgy csökken a valószínűsége annak, hogy amikor éppen használod a hálózatot akkor abban rendelkezésre is áll egy gigabitnyi szabad kapacitás.

    Én azt mondanám, hogy egy 2,4gbites GPON hálózaton ha 60 körüli előfizetővel számolunk, akkor a 100/50-es átlagos csomagméret a reális. Ebbe belefér, hogy néhányan 50-es néhányan 200-as csomagot kapnak. De egy olyan hálózaton ami ezt a 2,4gbitet osztja el 50-60 ember között eladni gigabites csomagokat, amit gyakorlatilag 2,4 előfizető fel tud koppantani, hát hogy is mondjam, felelőtlenség. Vagy legalább is nagyon ki kellene hangsúlyozni, hogy mit is jelent ez, amikor az előfizető megköti a szerződést. Tapasztalatom alapján nem nagyon fogják hangsúlyozni :)

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák