Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz wmati #28711 üzenetére

    "Állítólag a DVB-C -nek költséges fenntartása"

    Ez csak akkor igaz, ha van mellette párhuzamosan futó IPTV-d ami ráadásul fejlettebb kódolást valósít meg. A kolléga teljesen jól írta: a DVB-C is interaktivizálható, csak jóval kisebb hálózati forgalommal. Én is azt gondolom, hogy a UPC jól döntött, hogy DVB-C-t tol és azt interaktivizálja.

    "am az IPTV első csatornát terheli"

    Nem jól tudod. Az IPTV multicast forgalomként jelenik meg a hálózaton. Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy ha valaki már egy az adott szegmensen nézett csatornára kapcsol, az nem jelent plusz sávszél igényt, amennyiben viszont más által nem nézett csatornát választ, abban az esetben plusz sávszél igény van. Mivel a teljes IPTV multiplex 76 SD adót tartalmaz, már eleve nem fér el két csatornán sem, és akkor nem számoltam a teljes kínálatot a HD adókkal együtt. Természetesen lehet olyan szituáció, hogy elegendő lehet akár egy DS csatorna is, de biztos vagyok benne, hogy csúcsidőben legalább 2, de akár 3 DS csatornát is megehetnek az IPTV adatfolyamok.

    Az elfogadható jelszinteket a szabvány definiálja, méghozzá elég részletes. Azért mert valakinél -4 a jelszint még nem kell kivetetni az MMWO-t, vagy ha mégis akkor hozzá kell tenni, hogy csak azért próbálja ki nélküle, mert hibaforrás lehet. Egyébként az ideális állapot DOCSIS hálózatokon az lenne, ha minden modem minden csatornán 0dBmv-t mérne 40dB körüli MER-rel. Ez a szabvány és a hálózat jellegének az alapjai miatt nem valósítható meg.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák