Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • greyslay

    aktív tag

    válasz dchard #27662 üzenetére

    Családi házban lakom igazából egy kisvárosban ahol tudtommal 10-15 megánál nincs nagyobb internet, a főútvonalról érkezik be a levegőben a telefonvonal, körülötte 1-2 fával aminek a lomba tavaszal-nyáron hozzáér.. a lakásba, pontosabban a tetőre egy dobozon keresztül jön be. Abból a dobozból pont ma szerelt ki a t-com-os szerelő egy biztosítékot, ami " elvileg " a hiba kulcsa volt, persze tudtam hogy nem lesz ez jó most se..
    megjegyezném: hogy mikor azt kiszedte, és csinált egy mérést (sm50b-vel) olyan reakcíót vágott szerintem Dicaprio megirigyelte volna azt a színészi tehetséggel eljátszott rácsodálkozást, hogy meglett a hiba kulcsa. (Persze tapasztalataim alapján én egy percig nem gondoltam hogy ezzel megis oldódott, majd eltávozta után ismét szakadt ugyanúgy....)

    szóval folytatva, az a kábel beér a tetőre, majd ott válik le "ahhoz a részéhez nem értek (de megjegyezném ismét ott is járt már szerelő és ott is mérte a dolgokat, majd azt ott újra kötötte, leválasztotta a régi vezetékes telefon kötését, is amiatt mivel azt mondtam h már úgysem használjuk, majd a szokásos szöveg, "ITT VOLT A HIBA" és eltávozott"
    folytatva az egy csövön keresztül jut el a második szinti közlekedőbe (szűrő nélkül) ahol van a modem illetve a router.
    Igazából ennyi jutott eszembe, nem tudom kihagytam e ezzel kapcsolatban valami releváns információt, ha igen kérésedre pótlom. (Ja és még valami, ha a régi matávos telefonommal dugom össze a telefonvonalat, és amikor lenyomom a "megszakító gombot" félig, akkor valamelyik rádió adót hallom a telefonban nagyon halkan és recsegősen.. nem tudom ez jelenthet e valamit.

    SNR monitorozás úgy gondolom menni fog, viszont ezekkel a feladatokkal első olvasásra nem biztos hogy meg tudok bírkózni :) "Ha családi házas övezet, akkor érdemes volna megnézni, hogy a lég vagy földkábel ami megjön, van-e földelés, mert ezt általában nem szokták földre közösíteni. Ezen túl az általános dolgok: minnél rövidebb legyen az átaádsi pont-szűrő-DSL modem közötti távolság, érdemes átkábelezni minimum fali UTP-vel, de ilyen zajnál akár SFTP-vel az ADSL modemig menő részt, és minden felesleges toldást, elosztást kötést megszüntetni."

    Köszönöm eddigi segítséged és türelmed :R

    "embertelen ember munka"

Új hozzászólás Aktív témák