Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • villamos

    őstag

    válasz Gery15 #19813 üzenetére

    Azért megy másnál jól, mert a kábel sok sok érből áll, melyek össze vannak egymással sodorva. Ezek közül egyesek jó átviteli képességekkel rendelkeznek, mások kevésbé. Neked sajnos egy olyan érpár jutott a sok közül, ami kevésbé jó, mint a többi. Ezzel túl sokat nem lehet kezdeni, maximum annyit, hogy keresnek egy jobb átviteli jellemzővel bíró érpárat, de ez korántsem biztos, hogy sikerül nekik. A kábel jellegéből is adódik, hogy mire képes, bizony az említett földkábel átviteli jellemzői jobbak, mint az oszlopokon lévő légkábelé.
    Az előfizetői távközlő kábeleket 300 Hz -től 3400Hz -ig terjedő sávszélességen használják, erre vannak tervezve, ez az úgynevezett beszédsáv. Ennek az átvitelére tökéletesen használható is többnyire. Később rájöttek, hogy erősítéssel, és különféle trükkökkel akár 6, 8, 10KHz jel átvitelére is képesek. Erre épül az ADSL mint technológia. Jellemzően minél messzebb vagy a központtól, annál kisebb lesz ez az extra, használható sávszélesség tartomány.
    Nekem tíz éven keresztül 2Mbit/sec jutott, úgy hogy közben 8 Mbit -ért fizettem. Ennyit bírt az a bizonyos érpár, ami nálam volt. Ennél csak rosszabbat találtak, ekkor kaptam 1Mbit -et. Jelzem, hogy mindez székesfővárosunkban volt (van). A két kezemet összetettem volna, ha működött volna valaha is 8-10 vagy 12 Mbittel.
    Természetesen megértem, hogy azt szeretnéd, hogy ha 15Mbit -ért fizetsz, akkor 15 -tel is jöjjön. Sajnos ez viszont technikailag nem tűnik lehetségesnek jelenleg. Ha nem vagy megelégedve, akkor válts szolgáltatót, ha lehetséges. Természetesen nem internet szolgáltatót kell választanod, hiszen azok is a T hálózatát használják.

    [ Szerkesztve ]

    Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

Új hozzászólás Aktív témák