Hirdetés

Aktív témák

  • rhinoeli

    csendes tag

    Üdv!

    IPTV-t próbálom beállítani Access Pointtal.

    1. kapcsolás
    T-HOME ELOSZTÓ ---UTP--- WIFI ROUTER ******** ACCESS POINT ---UTP--- PC

    A számítógépről szépen működik a net, tehát a kapcsolat működik.

    2. kapcsolás
    T-HOME ELOSZTÓ ---UTP--- WIFI ROUTER ******** ACCESS POINT ---UTP--- STB

    Ez esetben pedig az STB újraindítás után bejön az adás, néhány másodpercig megy (kb 10 mp), majd megáll. Onnantól nincs adás.

    Arra gondoltam, hogy valamelyik eszköz miatt nem elegendő a sávszélesség, így az első 1. kapcsolást visszaállítva, megnéztem egy internetsebesség mérőt. 2.1 Mbit/sec
    Ez kevés az STB-nek? Ha közvetlenül az elosztóra kapcsolom az STB-t, akkor többet kapna?

    Hol a hiba?

  • Fauszt

    senior tag

    válasz rhinoeli #2075 üzenetére

    A 2.1 Mb/s az kevés lesz és persze, hogy többet kapna a STB, ha közvetlenül a T-home elosztóra (HGW) kötnéd, de nem csak itt lesz a baj.
    Ha a routered routol (NAT), vagyis a jelfolyam a LAN és a WAN oldalán is keresztülmegy, akkor ez a 10-12s-es működés, majd kimerevedés valószínűleg akkor is meg fog maradni, ha megfelelő sávszélességet tudsz biztosítani. Ennek meg az lesz az oka, hogy a kezdeti 10-12s-es adást egy unicast címzéssel fogja a STB, de utána egy multicast adatfolyamra áll(na) rá, de ezt az otthoni/SOHO routerek többsége nem támogatja.
    Ettől függetlenül van megoldás, több is, a legegyszerűbb talán ha WDS bridge funkcióval alakítod ki a vezeték nélküli szakaszt, ezt ugyanis a routerek/AP-k többsége ismeri.
    Sőt a HGW-k is ismerik a WDS-t, ami egyben azt is jelenti, hogy ha a STB-od közvetlenül a HGW-re kötve a HGW LAN címtartományából kap IP-t, akkor akár az általad vázolt sémából egy eszközt (a routert vagy az AP-t) ki is hagyhatsz és ezesetben a HGW wifijén fog utazni az IPTV stream (is).

  • Fauszt

    senior tag

    válasz Fauszt #2076 üzenetére

    Annyit tennék még hozzá, hogy amennyiben internetes sebességmérővel mérted ezt a 2.1Mb/s értéket, akkor az nem feltétlen jelenti azt, hogy ez a lokális hálózatod max sebessége, hisz ha pl. U2-es csomagod van, akkor az az érték normális, ennyire korlátozza a HGW az internetes sebességet, de a STB az nem internetre csatlakozik, hanem a telekom belső hálózatához, az IPTV platformhoz, amihez a HGW nagyobb (az IPTV megfelelő működéséhez elegendő) sávszélességet enged.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák