- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
FireShadow
senior tag
igen arra vannak kötve
3 gép van 1 noti 2 asztali
Egyik router wired másik wifi.
Tudom megoldható lenne hogy csak a fehéret használom, de lennie kell megoldásnak erre is.
Most váljak meg a 2 másik routeremtöl? Mivan hogy ha több gép lesz? Valahogy profibbnak tünnek az én eszközeim mint a HGW... És szeretném öket használni.Amugy most müködik minden de ha lefagy és ujrainditom a STB-t vagy bármi okból ujra csatlakozik akkor ki köll huzni mindent a HGWböl az STB-n kivül arra az 5 percre.
[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
petne
őstag
válasz FireShadow #1601 üzenetére
És feltételezem, ha nem csatlakoztatod a routereket, akkor nincs ilyen gond, ugye?
Bár én azért feleslegesnek tartom a + két routert, eleve áramot is fogyaszt és ki se használod, de persze Te tudod.
-
FireShadow
senior tag
Ugy tünik ez az én rigolyám
Egyszer megprobaltam atirni a HGW IPjét az lett a vége hogy nem értem el sehogy az admin felületét és resetet kellett nyomnom rá. De kiproballom ha átszámozom akkor a routerek mellett is megtalálja e a STB.Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
hiper
tag
Nagy verseny van a nézettségért a különböző csatornák között és olvastam, hogy a mérést kb 800 családnál kihelyezett spec eszközzel mérik.
Az IpTv esetén jóval nagyobb és pontos mintát lehet venni +ráfordítás nélkül, jól gondolom? Igaz itt a korosztályok szétválasztása nem megoldott.
Ha nem rögzítek semmit csak egy csatornát nézek, akkor csak 1 stream jön?
Ha rögzítek is akkor szerver oldalon kinyerhető az az információ, hogy mi az amit rögzítek és mi az amit nézek? -
tokaji
csendes tag
Üdvözök mindenkit.
T-HOME X300T STB-om van. Minden szép és jó, de most megpróbáltam a telepítési útmutató szerint a SCART-IN csatlakozóra kötni DVD felvevő/lejátszómat. A készülék nem ismeri fel, így a távirányító segítségével továbbra is csak a televíziós műsorok között tudok választani, a DVD-t nem tudom kiválasztani. Mit tegyek? Minden jó tanácsot előre is köszönök. -
petne
őstag
Az STB akkor tud átkapcsolni a második scartra csatlakoztatott eszközre, ha az kiküldi a vezérlőjelet (ennek a segítségével kapcsolódik be a tv magától például). Dvd lejátszók, műholdvevők már a bekapcsoláskor kiküldi, viszont videók, meg asztali dvd írók csak akkor, ha lejátszás fut.
Feltételezem a dvd íródnak van egy scart bemenete és kimenete. Én a dvd írót az STB és a tévé közé raknám és nem fordítva. -
tokaji
csendes tag
Köszönöm szépen a választ. Töredelmesen be kell vallanom, hogy ezzel a DVD csatlakoztatással még egy célom volt: mivel a TV-m hangja olyan amilyen, de van egy tűrhető aktív hangszóró párom, azt rákapcsoltam az X300T audio kimenetére, így összehasonlíthatatlanul jobb a hang, mint a TV hangszóróin keresztül, és a STB távirányítójával a hangerő is jól szabályozható. Tehát, ha a DVD-met rákapcsolom a STB-ra abban reménykedtem, hogy a DVD-ket is a jó minőségű hanggal hallgathatom. Ez persze az általad javasolt felállásban sajnos nem jönne össze. Hát ezért szeretném a DVD-t az X300T-n keresztül használni. Abban a reményben, hogy tudsz egy jó tanácsot még egyszer köszönöm előbbi válaszodat! (Arra emlékszem,hogy mikor a STB új volt meg tudtam például tanítani, hogy a TV-m fő funkcióit is kapcsolja a TV/STB gomb átkapcsolásával. Valahol a NET-en olvastam, hogy a DVD készüléket is tudja a távirányító valahogy irányítani.)
-
petne
őstag
Jah értem, a második scartra csatlakoztatott eszköz hangja nem jön ki az audio kimenetén. A dvd lejátszódnak nincs kimenete? Persze az se igazán jó ötlet, mivel mindig ide-oda csatlakoztatni kellene a hangszórókat, attól függően, hogy mit akarsz hallani.
Tudomásom szerint csak a tv-ket tudja kezelni a távirányító.
-
FireShadow
senior tag
ha 2 set top box van a házban akkor mit lehet velük alkotni? azt tudom hogy megoszlik és nem lehet velük azt meg csinálni mintha 1 lenne, de ez hogy van?
tegyük fel hogy mind2-t hasznaljak egyszerre.
mind2 nézö az aktiv csatornát nézheti és megállithatja, de a háttérben egy másikat felvenni már nem tud. ez igy van? vagy már meg se tudja állitani?lapozgatásnál a picture in picture müködik?
ha csak az egyiken néznek tévét akkor teljes funkcionalitás ugye?
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
petne
őstag
válasz FireShadow #1610 üzenetére
Egy előfizetőnek lehet egy felvevős boxa és több nem felvevőse. Ebből adódik, hogy csak a felvevősön lehet felvenni, megállítani stb.
Adsl területen 2 stream van engedélyezve és ezen osztozkodik a kettő, az már csak rajtad múlik, hogy ezt hogy osztod be. VDSL és a hamarosan induló GPON hálózaton már több stream áll rendelkezésre, mivel nagyobb sávszélesség érhető el, itt már HD csomag is rendelhető hozzá.lapozgatásnál a picture in picture müködik?
Ezen mit értesz?
Van PIP funkciója, ami arra ad lehetőséget, hogy éppen nézett csatorna mellett a kis képernyőn megnézd, hogy egy másik csatornán éppen mi van. -
FireShadow
senior tag
igen es a kis ablak miatt olyan mintha 2-t néznél egyszerre. ami azt jelenti h annyi erövel fel is vehetnéd, vagy 2 stream vagy mi...
de az hogy megállitja annak mi köze a sávszélhez könyörgöm, a vinyóra rögziti, és a háttérben ugyanugy csak azaz 1 stream megy.. time shiftnek csak 1 stream kell a továbbiakban hardver végzi tudtommal...
itt vdsl van, de ha a "felvevős" ki van kapcsolva akkor a másikkal akkor se tudok felvenni? tök logikátlan
-
kew
senior tag
válasz FireShadow #1613 üzenetére
ami a kis ablakban megy, az azért nem minősül még egy streamnek... Az egy kis felbontású videó, messze nem eszik annyi sávszélt mint amit nézel.
Egyszer volt olyan hiba, hogy valamelyik csatornán a PIP ment teljes méretben.. Na az érdekesen nézett ki
A második-harmadik box-al csak nézni tudod az élő adást, timeshift, és pvr nem megy, csak az elsődleges boxon. De mi is a gondod pontosan?
-
petne
őstag
válasz FireShadow #1613 üzenetére
A kis ablak az külön megy... tehát az nem számít ebbe bele.
Ezt leírtam már 1000-szer itt. Semmi köze a sávszélességhez... ki mondta, hogy köze van? A rendszert úgy tervezték az elején, hogy egy előfizetőnek 1 felvevős boxa és több nem felvevős boxa lehet. Az eredeti tervek szerint a többi box eleve más típus lett volna, ami nem tartalmaz merevlemezt, csak bizonyos okok miatt ez nem jött össze. A németeknél, ahol szintén ugyanez a szolgáltatás van később indultak a több boxos lehetőséggel és ők már egy kisebb méretű, merevlemez nélkülit adnak. Szerintem nemsokára nálunk is az lesz már...
Későbbi szoftververzióban (ami jövőre várható) lehetőség lesz arra, hogy a második dobozzal is lehessen felvételt beállítani, amit valójában az elsődleges vesz fel, illetve lejátszani, amit valójában az elsődleges tesz meg a másodlagoson keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Mult szombaton rendeltem meg, jovo het kedden (most vasarnap jottek volna, de nem leszek otthon) jonnek beszerelni az iptv-t. Ahhoz kepest, hogy 30 napot mondtak (max.), rosszabbra szamitottam.
-
törölt tag
Van egy kis bajom....
Szóval ment 2 TV a fő STB-on pluszba ment a felvétel.. És azt írta h vagy kikapcsolom a másik Stb-t vagy pedig kikapcsolom a főt és akkor marad felvétre vagy mi ... Ha 8-as netet kérnék akkor megkéne emelni neki 16-ra nem mert így is 8100 csak levan fogva vagy valahogy a két stb-ra nem lehetne több "netet" adni vagy megvan h mennyi kell neki vagy ha 8100-lenne a netem + a tv akkor nem írta volna ki??? :S előre is köszi..... -
tokaji
csendes tag
Köszönöm a válaszodat Petne. A helyzet az, hogy ha a STB be van kapcsolva és elindítom a DVD-t azonnal átkapcsol és a DVD lemez hallgatható (hang is van). De, ha a távirányítón bármelyik gombot megnyomom (pl. hangerőt állítanék) azonnal visszatér a TV műsorokhoz és nem tudok ismét visszajutni a DVD-hez, csak úgy, ha a DVD lejátszót újraindítom (és akkor kezdődik a fenti játék előröl…). Ezután felhívtam a 1412-t. Szerintük az ügy a szuper szervizre tartozik. Felhívom a 1722-t: nem az ő ügyük, hívjam a 1412, de esetleg kiküldhetnek valakit aki megoldhatja!?! Megköszöntem a jó tanácsot, vissza a 1412-re. Őnekik már csak egy kérdésük volt: hogy hívták a kollegát akivel a 1722-n beszéltem. Erre meg én nem tudtam válaszolni… (Mondta a nevét, de nem gondoltam, hogy feljegyezzem!).
Annyit az internetről kinyomoztam, hogy a távirányítónak kellene tudni a „rendes” TV-készüléket és a DVD-t is működtetni, de vajon hogyan?
Üdv! -
FireShadow
senior tag
hát csak annyi a bajom hogy én mind2 tvnél szeretnék timeshiftelni.
az mitöl függ hogy melyik a felvevős? mi van ha mindkettöt felvevősre állitják? vagy mivan... hogy ha a main tvhet rakjuk a felvevőset, és itt szeretnék timeshiftelni akkor hozzam át és cseréljem ki azzal az én stbmet vagy mi ? jo mondjuk szüleimnek annyira nem hianyzik eddig is elvoltak a kabeltv-vel én meg imadom hogy megallitható, de azért ha van benne vinyó használja már....én azt hittem hogy intelligensen érzi a sávszél használatból hogy akkor neki nem jut a felvételre/timeshiftre. de ha a másik ki van kapcsolva akkor ö is teljes funkcionalitásuvá válik...
-
petne
őstag
válasz FireShadow #1624 üzenetére
Nem tudsz mindkét STB-n használni a timeshiftet... ennyi.
A szerelő, amikor kiment feltételezem megkérdezte Tőletek, hogy melyik legyen a felvevős és úgy aktiválta be őket. Természetesen ettől függetlenül megcserélheted a boxokat. -
FireShadow
senior tag
egyelöre még csak 1 db van, majd hozza. akkor se ha 32mbitet bir a sáv? mivan ha mind2t ugy aktiválja be? fizikai képtelenség, hiaba adok neki borravalót? otherwise asszem majd sürün fogom cserélgetni:S
-
kew
senior tag
válasz FireShadow #1627 üzenetére
az iptv platformban csak egy felvevős boxot lehet kiválasztani, így lényegében képtelenség, hogy több legyen
Bár annó, mikor nekem hozták a másodikat, valami hiba miatt az is felvett és timeshiftelt is Hónapokig úgy ment, aztán valamiért újra kellett indítani, és onnantól visszaállt a rend.. Tehát végülis működhet, de mégsem
-
petne
őstag
válasz FireShadow #1627 üzenetére
Igen... fizikai képtelenség.
-
kew
senior tag
Hát azért érdekes volt, mert pl az elsődlegesen beállított felvételeket felvette a másodlagos is szépen, mert abban is megjelentek, mint felvételre váró müsorok - sőt azt hiszem ez fordítva is így volt Tehát lényegében ezek mindketten azt hitték, hogy egyedül vannak, pedig nem is
Lejátszásnál viszont már nem volt gond, timeshift is teljesen jól ment mindkettőn. Örültem is nagyon, de ez még nagyon az elején volt, épp a publikus teszt után.
Azóta se volt ilyen jópofa hibám
[ Szerkesztve ]
-
FireShadow
senior tag
akkor a masodlagoson gyakorlatilag ugy tudom majd nezni a tvt mint eddig pl a kabeltvn, minden fancy cucc nélkül, csak lesz iylenem hogy müsorujsag meg pip.. asszem veszekedés lesz hogy mikor kinél lesz a timeshiftes STB
-
törölt tag
válasz FireShadow #1632 üzenetére
na ja
-
törölt tag
HELLÓÓ!!! Kikapott mikulás csomagot a T-Home tól?? Videótékaában....
Karácsonykor nem adnak ingyen filmet??? -
FireShadow
senior tag
válasz #51634688 #1634 üzenetére
én latam valamit, de nem foglalkoztam vele tulzottan.. van iylen akció is, csak figyelni kell h miylen árú filmet veszel és akkor utolag aktivaljak ra a kedvezményt, de nem tolják az orrod elé h nesze ingyen film, legalábbis én nem vettem észre
-
törölt tag
Hol van az Origo email??? Meg azt nem értem megállítom az adást .OK
aztán másolja a merevlemezre mikor kikapcsolom automatikusan letörli? :S vagy mii? -
törölt tag
valahol olvastam h a freemail[Origo] leveleket ellehet olvassni
petne
CsaládtagÜzenetek 11375
Regisztrálva: 2002.04.20
Státusz: Offlineelküldve: 2007.08.26 - 05:51 (4028) előzmény
Válasz lyétévé részére:Nem bírta ki az áramingadozást a kicsike, van amelyik eszköz érzékeny az ilyenre. Bár én választottam volna jobb márkát, minta Thomson (bár nem értem, hogy miért nem azt az eszközt adják, mint a németeknél), mert azok az eszközök, amelyek nekem ettől a cégtől vannak már mind tönkrementek vagy valamilyen hibája van. nagyon vidám nagyon vidám Bár nem a vihartól. kacsint
Jah bocsánat, akkor félreértettem a DVB-T-s dolgot. nagyon vidám Egyébként erre én is számítok, hogy esetleg lehessen majd dvb-t adásokat fogni, de jelenleg még feleslegesnek tartom, mert Magyarország még nagyon alapon van ezen a téren. Bár kérdéses, hogy kompatibilis-e az itteni viszonyokkal, mert ahogy olvastam az se mindegy, hogy milyen a dvb-t vevő.
Az ügyfélszolgálat hozzáállása tényleg katasztrófális és hozzá kell tennem, hogy ha jön egy bonyolultabb ügy kifekszenek tőle, bár én sajnos tudom, hogy miért (mivel volt szerencsém belelátni a dolgokba), de ezt nem szeretném megosztani.
A sávszélbővítés nem az IPTV miatt volt, mert az IPTV-sek eddig is magasabb sávszélességet kaptak. Ez sajnos inkább hátrány lett, mivel több lett a zaj a vonalakon és előfordult, hogy utána már nem tudták biztosítani megfelelően a szolgáltatást egy adott helyen pl. nálam vidám.
E-mail olvasás volt már (a freemail megújulása miatt vették le, gondolom már nem volt kompatibilis vele), de én nem látom semmi értelmét, mivel a tv nem alkalmas megfelelően megjeleníteni a számítógép képernyőjét (mert vibrál).
A németországi helyzet biztos, hogy jobb, mert ott nagyobb sebesség mellett adják (a net mellette 16 megabites vagy felette lehet a csomagtól függően, ebből gondolom, hogy az adásfolyam is magasabb). Van HD adás és biztos nincs olyan sok hiba, mert akkor kidobták volna az egészet az ablakon, mivel van helyette más ott, ami jobb. kacsint
Októberben lesz az összeolvadás és idő kérdése, hogy itt is minden a T-Home körül forogjon. vidám
Egyébként 3 napos a hibaelhárítási idő, ha e felett van, akkor már havidíjkedvezmény jár. vidám
petne azt hiszem ez ismerős szöveg..
++"betanítottam " a távirányítót a tv visszajelez de semmi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Annó láttam fenn egy STB-T A VATYERÁN de már nincs fenn...
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz #51634688 #1643 üzenetére
Na, ma kotottek be. 9-kor jottek uj telefonkabelt behuzni, delben meg kihoztak a cuccosokat. Eddig kb. 20 percet neztem, meg semmivel nem ismerkedtem, de a szobaantenna utan tettszik a musorujsag ill. hogy sokmindent fel lehet venni.
A kep megfelel, hdmi-n megy a tv-be, s 576p-ben van (ezen lehet allitani?). A hang is ok, optikai kabelen megy az erositobe, onnan meg a 6 hangfalba (erosito csinal sztereobol 5.1-et).
Szoval eddig tettszik. Netem is van vegre, 2 megas adsl, 2100kbyte-al jon. Telefont nem fogom hasznalni.
Kivancsi leszek a kep kockasodasara, es hogy milyen tomoritesi gondjai lesznek.[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
Tényleg van olyan, hogy aki 2 kmre lakik az adsl központtól annak nem lehet IPTV-je?
Nem lehet ezt megkerülni?Rock'n Roll
Aktív témák
Hirdetés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest